ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ.Βρούτσης: "Ολοκληρώνεται το νοικοκύρεμα στο ασφαλιστικό, χωρίς να θιχτούν μισθοί και συντάξεις"

17:57 - 21 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Γ.Βρούτσης: "Ολοκληρώνεται το νοικοκύρεμα στο ασφαλιστικό, χωρίς να θιχτούν μισθοί και συντάξεις"
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το ασφαλιστικό, το οποίο- σύμφωνα με τον κ. Γ.Βρούτση- περιλαμβάνει μέτρα δραστικής ενίσχυσης της εισπρακτικής ικανότητας των ασφαλιστικών ταμείων.

Ειδκότερα, ο κ.Βρούτσης τόνισε ότι πρόκειται για ένα "συνεκτικό πλέγμα διατάξεων με τις οποίες εκσυγχρονίζονται τα εργαλεία και τα μέσα είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών, καθίσταται διαρκής και αυστηρός ο έλεγχος των εσόδων των ταμείων και ολοκληρώνεται ένας κύκλος ουσιαστικού «νοικοκυρέματος» στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας".

 

Ο υπουργός, πρόσθεσε ότι με τη "συνεπή εφαρμογή των διατάξεων του νομοσχεδίου, το υπουργείο Εργασίας συνεισφέρει σημαντικά και κρίσιμα ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην κάλυψη των χρηματοδοτικών απαιτήσεων για τον προϋπολογισμό του 2014, καλύπτοντας ένα σημαντικό μερίδιο στη διαδικασία δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας.

 

Και όλα αυτά, όπως πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης, "επιτυγχάνονται, χωρίς να θίγονται συντάξεις και μισθοί, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται και ενισχύεται η ταμειακή επάρκεια του ασφαλιστικού συστήματος".

tameio

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.