ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυπριακό: Προκαταρκτική συνάντηση Αναστασιάδη-Έρογλου τη Δευτέρα

12:23 - 22 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Άτυπη συνάντηση σε εστιατόριο στη νεκρή ζώνη, στη Λευκωσία, θα έχουν στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου.
Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία των Ηνωμένων Εθνών στοχεύει στην παράκαμψη προβλημάτων που υπάρχουν στη συνομολόγηση του κοινού ανακοινωθέντος που θα ακολουθήσει την πρώτη επίσημη συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Έρογλου.
Την πρωτοβουλία για τη συνάντηση αυτή είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν ο Έρογλου επικοινώνησε τηλεφωνικώς μαζί του για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Γλαύκου Κληρίδη. Ο κ. Αναστασιάδης έρριξε την ιδέα, ο Έρογλου παρουσιάστηκε θετικός και ακολούθησε γραπτή επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη, όπου διατυπώνεται η πρόταση για την άτυπη συνάντηση.
Για το θέμα αυτό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Σε τηλεφωνική συνομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. ʽΕρογλου, κατά την οποία ο Τουρκοκύπριος ηγέτης διαβίβασε στον Πρόεδρο τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του πρώην Προέδρου Γλαύκου Κληρίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει σε άτυπη συνάντηση με στόχο να καταλήξουν σε κοινή διακήρυξη που θα ανοίξει το δρόμο για τη λύση του Κυπριακού.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα απέστειλε επιστολή πρόσκληση προς τον κ. Ερογλου στην οποία εκφράζει την πεποίθηση του «ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή στην προσπάθεια να δοθεί μια αποφασιστική ώθηση για να επιτύχουμε επιτέλους μια λύση και ότι χρειάζεται να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες μας για να υιοθετηθεί κοινή διακήρυξη σε μια πρώτη συνάντηση ορόσημο των ηγετών των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο της αποστολής των καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών.»
Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για την αποδοχή εκ μέρους του κ. Ερογλου της πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η συνάντηση έχει διευθετηθεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 6.30 στο Chateau Status στην περιοχή Λήδρα Πάλας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.