ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκληρό μπρα ντε φερ Αρβανιτόπουλου - διοικητικών υπαλλήλων

10:13 - 29 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Σκληρό μπρα ντε φερ Αρβανιτόπουλου - διοικητικών υπαλλήλων
Στη σκληρή γραμμή επιστρέφουν το υπουργείο Παιδείας και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθήνας και του Πολυτεχνείου για το θέμα της διαθεσιμότητας.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ θεωρούν μετέωρες τις προτάσεις του Κ.Αρβανιτόπουλου και αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργία τους έως την Τρίτη (13η εβδομάδα), ενώ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12:00 μαζί με σωματεία από το χώρο της Υγείας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας καταγγέλλει ότι είναι η μειοψηφία που κρατά σε ομηρία τους φοιτητές, διαμηνύει εκ νέου ότι διάλογος με κλειστά Ιδρύματα δεν μπορεί να γίνει και επαναφέρει το επιχείρημα του χαμένου εξαμήνου, παρά την ψήφιση της τροπολογίας για τις δύο εξεταστικές, που πάντως προκάλεσε αντιδράσεις, με τους πανεπιστημιακούς καθηγητές -και όχι μόνο- να καταγγέλλουν ότι καταργείται η ακαδημαϊκή διαδικασία και τα πανεπιστήμια μετατρέπονται σε εξεταστικά κέντρα.

Στην προσπάθεια του υπουργού Παιδείας να αμφισβητήσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης των διοικητικών υπαλλήλων απάντησε η απεργιακή επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών, τονίζοντας: «Αντί να εφευρίσκει ιστορίες που ταιριάζουν στο κόμμα στο οποίο ανήκει, περί κλοπής κάλπης ας το πάρει απόφαση: δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις των συναδέλφων μας».

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος δήλωσε την Πέμπτη, μετά την απόφαση για συνέχιση της απεργίας, ότι «μια μικρή ομάδα των ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ εξαφάνισαν την κάλπη στη Γενική Συνέλευση, για να εκβιάσουν αποφάσεις δια βοής» και τόνισε ότι «το ΕΚΠΑ παραμένει παρανόμως κλειστό».

Πάντως, γεγονός είναι ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του, χθες, Πέμπτη, έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα».

Έτσι, οι διοικητικοί υπάλληλοι θεωρούν ότι οι προτάσεις του κ. Αρβανιτόπουλου είναι μετέωρες και ζητούν να τεθεί το θέμα από μηδενικής βάσης, με απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τις διαθεσιμότητες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:18 - 29 Νοε 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.