ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόϊμπλε: "Δεν επιβάλουμε λιτότητα, απλώς ζητάμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα"

18:13 - 29 Νοε 2013 | Ειδήσεις
Σόϊμπλε: "Δεν επιβάλουμε λιτότητα, απλώς ζητάμε να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα"
Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αναφορικά με την κριτική που ασκείται στο Βερολίνο, ότι επιβάλλει πολιτικές λιτότητας στους άλλους, ενώ το ίδιο αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες, επιχείρησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, λέγοντας ότι η χώρα του "δεν έχει επιβάλει τίποτα στα άλλα κράτη", αλλά το μόνο που κάνει είναι να υποστηρίζει την τήρηση των συμφωνηθέντων κανόνων, από όλους.

Ειδικότερα, ο Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Die Welt, αναφέρει ότι η Ευρωζώνη βγήκε από την ύφεση, και η Ισπανία αναπτύσσεται πολύ θετικά.

 

"Έχει ζητηθεί από τη Γερμανία η ενίσχυση των επενδύσεων. Και αυτό κάνουμε τώρα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδοκίμασε ήδη το σχέδιό μας για τον προϋπολογισμό. Όποιος θέλει βιώσιμη ανάπτυξη, θα πρέπει να ασκεί σταθερή δημοσιονομική πολιτική", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

Αναλυτές, σχολιάζοντας την στάση του, επισήμαναν πως μοιάζει να γνωρίζει ήδη ότι θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών.

 

Ο κ. Σόιμπλε πάντως, αναφερόμενος στα 23 δισεκατομμύρια δημοσίων δαπανών που συμφωνήθηκαν μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων στη Γερμανία, διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι δεν συνεπάγονται αύξηση φόρων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.