ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζέτα Μακρή: "Αγοραστής υπηρεσιών ο ΕΟΠΥΥ- Δεν σκεφτόμαστε ξαφνικό θάνατο του Οργανισμού"

01:01 - 02 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Ζέτα Μακρή: "Αγοραστής υπηρεσιών ο ΕΟΠΥΥ- Δεν σκεφτόμαστε ξαφνικό θάνατο του Οργανισμού"
Διαψεύδει κατηγορηματικά η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, τα δημοσιεύματα περί ξαφνικού θανάτου του ΕΟΠΥΥ, όπως συνέβη με την ΕΡΤ, δηλώνοντας στην τηλεόραση του Μέγκα ότι "αυτά είναι πρωτοσέλιδα εφημερίδων, είναι φόβοι, εκτιμήσεις, αγωνίες, δεν είναι όμως αποφάσεις". Να θυμίσουμε ότι συνεχίζεται η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, καθώς οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, έχουν κηρύξει απεργίες έως τις 9 Δεκεμβρίου.

Η κ. Μακρή, πάντως, επιβεβαίωσε ότι οι σκέψεις τις κυβέρνησης κινούνται προς την κατεύθυνση να έχει ο ΕΟΠΥΥ γιατρούς συμβεβλημένους, παρά να είναι ο ίδιος φορέας παροχής υπηρεσιών, χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα απολύσεις, όπως είπε.

 

"Φαίνεται ότι θα καταλήξουμε -να μην πω ότι έχουμε καταλήξει, γιατί δεν είμαι η αρμόδια να κάνω την ανακοίνωση- ότι ο ΕΟΠΥΥ θα είναι αγοραστής υπηρεσιών. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ούτε ξαφνικό θάνατο, ούτε απαραίτητα απολύσεις", είπε χαρακτηριστικά.

 

Για τους περίπου 1.000 γιατρούς που απασχολούνται αποκλειστικά στον ΕΟΠΥΥ η υφυπουργός Υγείας είπε ότι η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ενοποιείται, διοικητικά θα είναι ενιαία, και "οι γιατροί αυτοί θα παρέχουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εάν και εφόσον το επιτρέπουν η ειδικότητά τους, οι γνώσεις τους και η διάθεσή τους".

 

Σε ό,τι αφορά γιατρούς που η ειδικότητα τους δεν είναι στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπως είναι οι πλαστικοί χειρουργοί, μετά από τη χαρτογράφηση των αναγκών του ΕΣΥ θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το πού θα τοποθετηθούν, όπως και η απόφαση εάν θα έχουν ιατρείο ή θα είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διευκρινίζοντας, όμως, ότι "όλα αυτά είναι σχέδια και προτάσεις- όχι αποφάσεις".

 

Η κ. Μακρή, πρόσθεσε πως όταν ολοκληρωθείη αξιολόγηση του ΕΟΠΥΥ, στις 6 Δεκεμβρίου, και η χαρτογράφηση του ΕΣΥ, θα ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα αφορούν σε ειδικότερες λεπτομέρειες".

ΕΟΠΥΥ

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.