ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα- Μία γυναίκα πνίγηκε στο Άργος

10:21 - 02 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, ενώ το πρωί εντοπίστηκε μια γυναίκα πνιγμένη στο Άργος που επλήγη σφοδρά από τις κακές καιρικές συνθήκες.

Ειδικότερα πρόκειται για μια 55χρονη γυναίκα που  βρέθηκε πνιγμένη, λίγο μετά τις έξι τα ξημερώματα, σε υπόγειο διαμέρισμα, επί της οδού Χαντζή στο Άργος. Το υπόγειο διαμέρισμα της γυναίκας βρισκόταν πλάι σε ακάλυπτο οικόπεδο το οποίο συγκέντρωσε πολλά νερά, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ένα προστατευτικό τοιχίο που υπήρχε και τα νερά να εισβάλουν με απίστευτη δύναμη στο διαμέρισμα της γυναίκας που δεν πρόλαβε να αντιδράσει και βρήκε τραγικό θάνατο.

Στο Άργος η κατάσταση είναι απελπιστική, καθώς πολλά σπίτια και υπόγεια πλημμύρισαν, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια. Προβλήματα αντιμετώπισαν πολλές περιοχές, από τα ορεινά, όπως είναι η Καρυά και τα Σπανέικα, μέχρι τα πεδινά, στη Νέα Κίο, το Κεφαλάρι, το Σκαφιδάκι, τους Μύλους και την ευρύτερη περιοχή. Το βράδυ της Κυριακής σημειώθηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.

Ο δήμαρχος της πόλης Δ. Καμπόσος ανέφερε ότι το Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκανε λόγο για εκταταμένες ζημιές σε όλο το δήμο Άργους - Μυκηνών. Απηύθυνε παράλληλα έκκληση προς την Πολιτεία για βοήθεια. «Να σταματήσει αυτό το παράλυτο κράτος να σφυρίζει αδιάφορα. Το Άργος έχει χτυπηθεί βάναυσα. Το κράτος πρέπει να βοηθήσει», είπε.
Τα φαινόμενα έχουν κοπάσει σήμερα το πρωί και συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων, ενώ σε λίγο φτάνει και ενίσχυση με μηχανικά μέσα από στρατιωτικά μηχανήματα της μονάδας Μηχανικού στο Λουτράκι, προκειμένου να ενισχύσουν τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας.

Πλημμύρες στην Πελ/νησο

Πλημμύρες όμως είχαμε τη νύχτα τόσο στο Κιάτο, όσο και στην Κόρινθο, από την έντονη βροχόπτωση. Στο Κιάτο οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από τα σπίτια τους ξεπέρασαν τις 100 και στη Κόρινθο έφτασαν τις 30, ενώ για αρκετές ώρες θα συνεχιστεί η άντληση των υδάτων.
Στην Κυπαρισσία έχουν υποχωρήσει τα νερά και δεν υφίσταται πρόβλημα.

Κατολισθήσεις στην Πατρών-Κορίνθου

Παράλληλα, έκλεισε λόγω κατολισθήσεων, λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ, η παλαιά εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Πλάτανου Αιγιαλείας. Τα οχήματα που κινούνται προς Αθήνα εκτρέπονται στην νέα εθνική, μέσω του κόμβου της Πούντας, ενώ τα οχήματα που κινούνται προς Πάτρα, εκτρέπονται στον κόμβο της Ακράτας.

Προβλήματα στην ακτοπλοϊα

Στο μεταξύ, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας, έχουν δημιουργήσει μικρής έκτασης προβλήματα, κυρίως λόγω της πτώσης δέντρων, ενώ το πορθμείο του Ρίου - Αντιρρίου παραμένει κλειστό. Αντίθετα, κανονικά διεξάγεται η κίνηση στην γέφυρα Ρίου Αντιρρίου.

Το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε στις 7:25 το δρομολόγιο του Blue Star Paros για Πάρο,Νάξο Ιο Θήρα και του Βlue star Ithaki στις 7:30 για Σύρο, Τήνο, Μύκονο.

Επίσης δεν εκτελέστηκαν ορισμένα δρομολόγια υδροπτερύγων για τον Αργοσαρωνικό, ενώ στις 1:15 το μεσημέρι δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα Παξούς.

Χιόνια στη Β.Ελλάδα

Χιόνια έχουν πέσει στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας σε τέτοιο βαθμό όπου η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες. Ο χιονιάς πλήττει κυρίως περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ στα λευκά έχει ντυθεί η Φλώρινα.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αλυσίδες χρειάζονται όσοι θελήσουν να μεταβούν στα χιονοδρομικά κέντρα Βόρρας - Καϊμακτσαλάν στην Πέλλα και Βασιλίτσας στα Γρεβενά. Επίσης, απαραίτητες είναι οι αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 18 – 28 χλμ, στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, από το 35 – 55 χμλ, στην εθνική οδό Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας, από το 9 – 30 χλμ. αλλά και στον δρόμο που οδηγεί από το Αμύνταιο στον παραδοσιακό οικισμό του Νυμφαίου στη Φλώρινα.

Η πρόγνωση του καιρού

Χιόνια στα ορεινά και ισχυρές καταιγίδες προβλέπει και για τη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα ορεινά. πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση.
Θερμοκρασία: από 3 ως 11 βαθμούς κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με παροδικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στο ιόνιο. πιθανότητα παροδικών καταιγίδων στο Ιόνιο.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο ιόνιο το πρωί 6 με 7 μποφόρ.
Βαθμιαία οι άνεμοι θα γίνουν μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 9 ως 20 βαθμούς κελσίου. στην ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: τη νύχτα και νωρίς το πρωί νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες πιθανώς ισχυρές και χιονιά στα βόρεια ορεινά (υψόμετρο πάνω από 1200-1300 μετρά). βαθμιαία ο καιρός θα γίνει άστατος με διαστήματα βελτίωσης.
άνεμοι: στα νότια αρχικά ασθενείς και από το μεσημέρι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία ενίσχυση. στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 ως 17 βαθμούς κελσίου. στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. πιθανότητα καταιγίδων μέχρι τις μεσημβρινές ώρες.
Άνεμοι: αρχικά από νότιες διευθύνσεις που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες 4 με 6 μπλοφάρει θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: από 14 ως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στις βορειότερες περιοχές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. στα νότια αρχικά νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και Πάο το βράδυ βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 ως 19 βαθμούς κελσίου. στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: τη νύχτα και νωρίς το πρωί νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. βαθμιαία ο καιρός θα γίνει άστατος με διαστήματα βελτίωσης.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 μπλοφάρει από το μεσημέρι βόρειοι αρχικά με την ιδία ένταση οι όποιοι το βράδυ θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: από 11 ως 17 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. πιθανότητα καταιγίδας τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 9 ως 12 βαθμούς κελσίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.