ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πανεπιστήμιο Αθηνών: "Χάνεται" το εξάμηνο- Στο Πειθαρχικό ο πρύτανης

01:01 - 03 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Πανεπιστήμιο Αθηνών: "Χάνεται" το εξάμηνο- Στο Πειθαρχικό ο πρύτανης
Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος παραπέμπει ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος τον πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη. Την ίδια ώρα, σε απόγνωση είναι οι φοιτητές και οι οικογένειές τους, καθώς όλα δείχνουν ότι χάνεται το εξάμηνο, ενώ ο κ. Αρβανιτόπουλος δηλώνει ότι διάλογος με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ μπορεί να γίνει μόνο αν οι απεργοί επιστρέψουν στις θέσεις τους...

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας αναφέρεται ότι "ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

κ. Πελεγρίνης σε αντίθεση με τους άλλους 7 Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτο, και  για το λόγο αυτό παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος".

 

Από την πλευρά του, ο κ. Πελεγρίνης, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για κύκλους που επιδιώκουν την διάλυση του ΕΚΠΑ, και οι οποίοι απεργάζονται- όπως αναφέρει- εδώ και καιρό την παραπομπή του. Μάλιστα ο ίδιος ευχαριστεί τον υπουργό Παιδείας, υποστηρίζοντας ότι είναι υψηλή η τιμή που του έκανε, να παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο εν ενεργεία εκλεγμένο Πρύτανη, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Κράτους. 

Τελεσίγραφο στους διοικητικούς του ΕΚΠΑ

Επίσης, το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να υπάρξει διάλογος με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ εάν αυτοί δεν επιστρέψουν το πρωί της Τρίτης στις δουλειές τους.

 

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι με τους διοικητικούς υπαλλήλους των Πανεπιστήμιων που τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά, ο διάλογος συνεχίζεται.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο χρόνος επαρκεί για να μη χαθεί το εξάμηνο, χωρίς καμία έκπτωση

στην εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και το καλοκαίρι. 

 

Σημειώνεται, ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι σε Καποδιστριακό και Πολυτεχνείο έχουν αποφασίσει τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.
Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι εργαζόμενοι κήρυξαν νέα απεργία για την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη, ενώ 48ωρη απεργία αποφάσισαν και οι υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου οι πέντε από τις εννέα σχολές τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.