ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκόπηση Τύπου

10:37 - 03 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Επισκόπηση Τύπου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 7.400 νέες θέσεις για πέντε μήνες

Η εφημερίδα γράφει "προκήρυξη για 7.400 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ αναμένεται να δημοσιεύσει μέσα στις ερχόμενες ημέρες ο οργανισμός".

ΕΘΝΟΣ: Παράθυρο για λύση στους πλειστηριασμούς

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποφασισμένη να κάμψει τη σκληρή στάση της τρόικας είναι η κυβέρνησης. Στο Μάξιμου εκφράζεται αισιοδοξία γι άρση του αδιεξόδου ακόμα και πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγνωστο εβραϊκό Πρωτόκολλο του 1860!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε αποκλειστικότητα ένα πραγματικό ιστορικό ντοκουμέντο. Το κείμενο αυτό είναι γραμμένο από τον Αντολφ Κρεμέ, ιδρυτή την εποχή εκείνη της «Παγκόσμιας Ισραηλιτικής Ενωσης» και Μέγα Μάγιστρο της γαλλικής τεκτονικής στοάς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η λίστα για 10.000 θέσεις μόνιμων στο Δημόσιο

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε 10.000 ανέρχονται οι μόνιμες θέσεις που πρόκειται να «ανοίξουν» στο Δημόσιο μέσα στο 2014, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μ' αγκάλη τροϊκας

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το κοριτσάκι με τα σπίρτα είχε μαγκάλι και ζούσε στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης με τη μητέρα της. Το ρεύμα ήταν κομμένο από τη ΔΕΗ, γιατί δεν είχαν λεφτά. Αναβαν κεριά και την ψησταριά του μπαλκονιού στο σπίτι για μαγκάλι, για να ζεσταθούν. χθες τα ξημερώματα η 13χρονη Σάρα ξεψύχησε από τις αναθυμιάσεις και η μάνα της σώθηκε την τελευταία στιγμή. Αρχικά κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια και τώρα καλείται εντός ενός μηνός να εγκαταλείψει τη χώρα γιατί δεν είχε χαρτιά! Η κηδεία της 13χρονης θα γίνει στη Σερβία".

ΕΣΤΙΑ: Απεμπλοκή από τις αντικειμενικές

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μιλώντας προ ημερών στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης είπε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, καθώς σε αυτή την περίπτωση δεν θα πιάναμε τον στόχο των εσόδων από την φορολογία στα ακίνητα»".

Η ΑΥΓΗ: Ο θάνατος του 50άρη

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την πλήρη αναδιάρθρωση της αγοράς εργασίας, με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων που δημιουργήθηκαν επί δεκαετίες και την εκμηδένιση του εργασιακού κόστους, μεθοδεύουν κυβέρνηση και τρόικα με πρόσχημα την ανάγκη «επιβίωσης» των προβληματικών -λόγω κρίσης- επιχειρήσεων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Παίζουν με τους πλειστηριασμούς

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την παράσταση «αντίσταση στην τρόικα» ανεβάζουν οι Αντ. Σαμαράς και Ευάγγ. Βενιζέλος με κύριο θέμα τους πλειστηριασμούς, που απασχολούν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Κάτω από την πίεση των κοινοβουλευτικών τους ομάδων, ο πρωθυπουργός ανέλαβε τον ρόλο του «αμίλητου» και ο αντιπρόεδρος του «φωνασκούντος» βάζοντας υποτιθέμενες κόκκινες γραμμές. Μετά τη χθεσινή συνάντησή τους στο Μαξίμου εξήγγειλαν νομοθετική ρύθμιση μέχρι το τέλος του χρόνου, ακόμη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας, με θολά -μέχρι στιγμής- κριτήρια".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Θέατρο παραλόγου στο Πανεπιστήμιο

Η εφημερίδα γράφει ότι "διάλογο με ανοιχτά ΑΕΙ απαιτεί ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Αθηνών, που αποφάσισαν χθες, όπως και εκείνοι του ΕΜΠ, να συνεχίσουν την απεργία τους για 13η εβδομάδα".

Ο ΛΟΓΟΣ: Χαμένο εξάμηνο

Σύμφωνα με την εφημερίδα "χάνεται, εκτός απροόπτου, το εξάμηνο για χιλιάδες φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και οι δύο σύλλογοι αποφάσισαν χθες νέα 48ωρη απεργία για αύριο και μεθαύριο Πέμπτη".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να σημάνει συναγερμός. Προδιαγεγραμμένο έγκλημα λόγω έλλειψης υποδομών

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "πριν μια βδομάδα στη Ρόδο, πριν δύο μέρες στο Αργος και τη Θεσσαλονίκη, λαϊκές οικογένειες θρηνούν θύματα εξαιτίας των ελλείψεων υποδομών και της αδυναμίας κάλυψης βασικών λαϊκών αναγκών όπως η θέρμανση".

ΤΑ ΝΕΑ: Η τρόικα πιέζει και πιέζεται

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σεβασμό στις προσπάθειες της Ελλάδας ζήτησε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (που διαπιστώνει ταχύτερη του αναμενομένου πρόοδο) απευθύνοντας εμμέσως μήνυμα και στην τρόικα, να ξεκολλήσει από την αυστηρά τεχνοκρατική της προσέγγιση και να λάβει υπόψη κατά τις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα τις πολιτικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ".

Kontranews: Δεν είσαστε σε θέση να προτείνετε θα ακούτε και θα εκτελείτε

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "όταν μια απλή υπάλληλος της Τρόικας, η κυρία Νάντια Ρέντακ από την Ρωσία τολμάει και καλεί στο γραφείο της ΔΙΚΑΣΤΕΣ, απογόνους, του Τερτσέτη και του Πολυζωΐδη και μιας χώρας στην οποίαν γεννήθηκε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και τολμάει να τους δίνει «συμβουλές» για τι αποφάσεις πρέπει να βγάζουν για να «εξυπηρετούνται» οι τράπεζες και να αδικούνται οι δανειολήπτες πολίτες, σημαίνει ότι αυτή η κυρία ή είναι ΧΑΖΗ ή έχει ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ μεγάλο καλάμι".

NEWSBOMB: Ξεπούλησαν τον ΕΟΠΥΥ για 4,5 εκατ. ευρώ στους Γερμανούς

Η εφημερίδα γράφει "πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με την σφραγίδα των «φίλων» Γερμανών προωθεί η κυβέρνηση, μία γεύση της οποίας θα πάρουμε την Τετάρτη από την Βουλή, όπου θα συζητηθεί το πόρισμα της αξιολόγησης για τον ΕΟΠΥΥ που θα δοθεί επίσημα την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: 3 «όχι» στην τρόικα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει ακόμη και σε μονομερείς νομοθετικές ενέργειες, όπως η διατήρηση του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας, επιβεβαίωσαν στη χθεσινή τους συνάντηση Αντ. Σαμαράς και Ευάγγ. Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένουν αμετακίνητοι και στις πιέσεις για απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων και για το «λουκέτο» στις αμυντικές βιομηχανίες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Σε δύσκολο stress test η κυβερνητική αντοχή

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τέσσερις εβδομάδες πριν η Ελλάδα αναλάβει την εναλλασσόμενη προεδρία του Ευρωπαϊκού συμβουλίου, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με προκλήσεις ικανές να θέσουν σε αμφισβήτηση την ομαλή εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων και σε δεινή δοκιμασία την υλοποίηση του προγράμματος που οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από την κρίση".

Τελευταία τροποποίηση στις 10:40 - 03 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.