ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδριάζουν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι ΕΚΠΑ - ΕΜΠ

11:08 - 04 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Συνεδριάζουν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι ΕΚΠΑ - ΕΜΠ
Συνεδριάζουν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου προκειμένου να αποφασίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Καποδιστριακό πραγματοποιούν σήμερα και αύριο 48ωρη απεργία, ενώ απεργούν και οι υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, όπου οι πέντε από τις εννέα σχολές τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

Τις κινητοποιήσεις τους κατά της διαθεσιμότητας συνεχίζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με τρίωρες στάσεις εργασίας καθημερινά (10.00-13.00) μέχρι και την Παρασκευή. Στο Πανεπιστήμιο Πατρών οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν από χθες 48ωρη απεργία, ωστόσο τα μαθήματα στο ίδρυμα γίνονται κανονικά.

Ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης Πελεγρίνη ζητεί το Συντονιστικό των Πρυτάνεων

Εν τω μεταξύ, την ανάκληση της πειθαρχικής δίωξης του πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θεοδόση Πελεγρίνη, ζήτησε το Συντονιστικό των Πρυτάνεων κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, από την οποία δεν υπήρξαν συγκεκριμένα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την εκτόνωση της κρίσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η καταλαγή και από τις δύο πλευρές και η ομαλοποίηση της κατάστασης στο ΕΚΠΑ, προκειμένου να επανέλθει σε ομαλή λειτουργία», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ και προεδρεύων της Συνοδου των Πρυτάνεων Γιάννης Μυλόπουλος αμέσως μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας πως «ο Υπουργός μάς άκουσε με προσοχή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.