ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wind Hellas: Εξαγόρασε 27% της Forthnet μέσω πακέτου

10:40 - 05 Δεκ 2013 | Συνεντεύξεις
Wind Hellas: Εξαγόρασε 27% της Forthnet μέσω πακέτου
Το call option για το 27,04% της Forthnet άσκησε η Wind Ελλάς. Περίπου 3,5 εκατ. μετοχών της Forthnet μεταβιβάσθηκαν στην WIND με τίμημα 4,9 εκατ. ευρώ ή 1,41 ευρώ η κάθε μετοχή.

 

Αυτό σημαίνει ότι η WIND ελέγχει άμεσα το 32,3% της Forthnet. αφού στα τέλη Νοεμβρίου είχε προχωρήσει στην εξαγορά του 3,06% της Forthnet, μέσω πακέτου 396.586 μετοχών, στην τιμή των 1,60 ευρώ ανά μετοχή.

 

Κάτοχος του πακέτου μετοχών της Forthnet που μεταβιβάσθηκε στην WIND ήταν η κυπριακή εταιρεία Zesmero Ltd. η οποία είχε αποκτήσει τις μετοχές Forthnet  από την ολλανδική Cyrte αντί περίπου 3,9 εκατ. ευρώ ή περίπου 1,1 ευρώ ανά μετοχή.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Wind Ελλάς είχε προχωρήσει σε συμφωνία με την Fine Life Group βάσει της οποίας είχε αποκτήσει δικαίωμα πρώτης προτίμησης για την αγορά του «πακέτου» μετοχών που κατείχε η Fine Life Group. 

Επόμενο βήμα είναι η επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη Forthnet που αναμένεται να είναι της τάξης των 29 εκατ. ευρώ και θα γίνει με καταβολή μετρητών από τους παλαιούς μετόχους της εταιρείας. Λογικά η κίνηση της Wind να ελέγξει άμεσα το πακέτο μετοχών προδικάζει τη συμμετοχή της στην αύξηση αυτή. Αυτό σημαίνει ότι η Wind θα καταβάλει επιπλέον 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να διατηρήσει τη συμμετοχή της στη Forthnet λίγο κάτω από την καταστατική μειοψηφία.

 

Η Wind ωστόσο εκτιμάται ότι θα επιχειρήσει να αποκτήσει και δικαιώματα τρίτων μετόχων που δεν θα τα ασκήσουν οι ίδιοι, με ουσιαστική επιδίωξη την περαιτέρω αύξηση της συμμετοχής στη Forthnet.  Τυχόν αύξηση της συμμετοχής της Wind Hellas μέσω της συγκεκριμένης διάθεσης μετοχών, δεν εγείρει θέμα υποβολής δημόσιας πρότασης για το υπόλοιπο των μετοχών.

 

Το ζητούμενο πλέον είναι η στάση των Αράβων μετόχων της Forthnet, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν σε μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Παράγοντες της αγοράς παρατηρούν τη δυσθυμία της Εmirates International Telecommunications (ΕΙΤ) να «ρίξει» νέα κεφάλαια στην εταιρεία κι εκτιμούν ότι θα επιδιώκει τη διατήρηση της συμμετοχής, έτσι ώστε μια πιθανή αποεπένδυση να γίνει στο μέλλον με καλύτερους όρους, δηλαδή υψηλότερο τίμημα. Η ΕΙΤ ελέγχει το 41,7% της Forthnet και για την απόκτησή του έχει επενδύσει μέχρι σήμερα περίπου 200 εκατ. ευρώ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.