ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

74 φορείς στο στόχαστρο για απολύσεις το 2014

13:34 - 05 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Τους 74 φορείς του Δημοσίου που βρίσκονται στο στόχαστρο για τις 15.000 απολύσεις που θα γίνουν το 2014 βάσει μνημονιακής δέσμευσης δίνει στη δημοσιότητα η Ελευθεροτυπία. Σε αυτούς εργάζονται 25.000 άνθρωποι που είτε θα απολυθούν είτε θα βγουν σε διαθεσιμότητα με διαδικασίες αξιολόγησης - εξπρες.
Μεταξύ τους είναι φορείς όπως ο ΟΚΑΝΑ, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, η Λυρική και το Εθνικό Θέατρο, ο ΟΑΣΑ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Αττικό Μετρό, ο ΕΛΓΑ, το Εθνικό Κτηματολόγιο και πολλοί φορείς για την ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι φορείς αυτοί είτε θα κλείσουν απευθείας με «ξαφνικό θάνατο» όπως έγινε με την ΕΡΤ, είτε θα συγχωνευτούν και οι εργαζόμενοι που θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες θα απολυθούν είτε θα υποστούν «στοχευμένη» μείωση προσωπικού μετά από αξιολόγηση δομών και προσωπικού.

Σε αυτή την περίπτωση οι υπάλληλοι που συγκροτούν μια συγκεκριμένη ειδικότητα, π.χ. διοικητικοί ή καθαρίστριες, θα απομακρυνθούν ταυτόχρονα με την κατάργηση των θέσεών τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν εξαιρεθεί οι εταιρείες του Δημοσίου που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και βρίσκονται στο δρόμο προς την αποκρατικοποίηση.
 
http://aftodioikisi.gr/mediafiles/dimosio_louketo_sygxonefseis_aftodioikisi.jpg
 
Οι φορείς υπάγονται σε 12 υπουργεία.

Από το υπουργείο Υγείας, στο στόχαστρο μπαίνει ο ΟΚΑΝΑ, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, πολλοί φορείς για την ψυχική υγεία, το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου.

Από το υπουργείο Παιδείας το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, το Ινστιτούτο Παστέρ, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων κ.α.

Από το υπουργείο Πολιτισμού
, η Εθνική Λυρική Σκηνή, το Εθνικό Θέατρο, το ΣΕΦ, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας κ.α.

Από το Άμυνας,
τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα,  από το Ναυτιλίας ο οργανισμοί λιμένος Βόλου, Πατρών και Ηρακλείου, από το Μακεδονίας - Θράκης η ΔΕΘ, από τη Γενική Γραμματεία ΜΜΕ το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από το Μεταφορών
η πλειονότητα των φορέων όπως ΟΣΥ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αττικό Μετρό, "Θέμις" Κατασκευαστική, ΟΑΣΑ, από το Οικονομικών ΕΑΒ, ΕΛΒΟ, Εταιρεία Ακινήτων ΑΕ, Διώρυγα Κορίνθου, Ελληνικές Αλυκές ΑΕ κ.α.

Από το Αγροτικής Ανάπτυξης
, ο ΕΛΓΑ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, από το Ανάπτυξης το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου, από το Περιβάλλοντος το Εθνικό Κτηματολόγιο, ο ΛΑΓΗΕ κ.α.

Διαβάστε τη λίστα
Τελευταία τροποποίηση στις 13:38 - 05 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.