ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκόπηση Τύπου

12:14 - 06 Δεκ 2013 | Ειδήσεις

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Παγώνει η Ελλάδα
Η εφημερίδα γράφει ότι "παγώνει η Ελλάδα κυριολεκτικά, με οκτώ στις δέκα πολυκατοικίες να μένουν χωρίς θέρμανση εξαιτίας της αδυναμίας των νοικοκυριών να προμηθευτούν πετρέλαιο".
ΕΘΝΟΣ: Ξαφνικό στοπ σε πρόωρες συντάξεις
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναστέλλονται οι διαδικασίες για την πρόωρη συνταξιοδότηση και 150.000 ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν εργαζόμενοι για πέντε έως 12 χρόνια. Εγκύκλιος του ΙΚΑ ανατρέπει τα δεδομένα στη διαδοχική ασφάλιση. Θέτει ως απαιτούμενο για την έξοδο από τη μισθωτή εργασία να συντρέχουν οι προϋποθέσεις θεμελίωσης δικαιώματος στον τελευταίο φορέα".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γ.Α.Π., Πρίγκιπας Νικόλαος, "Ιωάννης Βατάτζης" και... (Παν)Θρησκεία της Γαίας!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο πλανήτης μας ενοποιείται και είναι αναπόφευκτος πλέον ο σχηματισμός της παγκόσμιας κυβέρνησης. Τα διάφορα θρησκευτικά ρεύματα του κόσμου μας τείνουν κι αυτά σε μια δική τους ένωση. Ενας Θεός, το υπέρτατο Ον, θα δοξάζεται από χριστιανούς και Εβραίους, από Μουσουλμάνους και Ινδουϊστές, γενικά από κάθε σημερινό θρησκευτικό δόγμα. Και όλα αυτά τα δόγματα θα καταργηθούν και θα αντικατασταθούν από τη λατρεία της «θεάς» Γαίας!"
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εγκύκλιος-σοκ από το ΙΚΑ για τη διαδοχική ασφάλιση
Η εφημερίδα γράφει "αυξάνονται από 5 έως 7 χρόνια τα όρια συνταξιοδότησης, με μεγάλες χαμένες τις γυναίκες. Ποιοι άνδρες εγκλωβίζονται στα 67 και ποιες μητέρες θα επιβαρυνθούν με 12 πρόσθετα έτη. Η διοίκηση του ΙΚΑ ανακαλεί όσες συντάξεις εκδόθηκαν μετά το 2011 με τις παλαιότερες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Ποιοί κινδυνεύουν να επιστρέψουν χρήματα".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Φρένο σε 200.000 πρόωρες συντάξεις
Η εφημερίδα επισημαίνει "τροχοπέδη στην πρόωρη συνταξιοδότησης 200.000 διαδοχικά ασφαλισμένων, με την αναγνώριση πλασματικών ετών μεταξύ του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, βάζει η κυβέρνηση με νέα εγκύκλιο, με την οποία φορτώνει σε εργαζομένους και μητέρες με ανήλικα τέκνα, που έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, από 2 έως 17 χρόνια!".
ΕΣΤΙΑ: Διπλό «κούρεμα» στα ακίνητα
Η εφημερίδα τονίζει ότι "διπλό «κούρεμα» υφίστανται οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Το πρώτο έγκειται στην ραγδαία πτώση της αξίας της περιουσίας τους. Και το δεύτερο στην επαχθή φορολογία, η οποία επιτείνει την κατάρρευση της αξίας. Το «κούρεμα» είναι χειρότερο από αυτό που υπέστησαν οι κάτοχοι ομολόγων του ελληνικού δημοσίου".
Η ΑΥΓΗ: Αποικία φτώχειας
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ενας στους τρεις Ελληνες (34,6%) στο φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με την Eurostat. Ενας στους τέσσερις (25%) εργαζόμενους αμείβεται με μισθό κάτω από το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΡΓΑΝΗ (υπ. Εργασίας)".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Φορολογία Φρανκενστάιν
Η εφημερίδα γράφει ότι "εξωφρενική πρόταση, η οποία οδηγεί σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις σε μισθούς και συντάξεις, ακόμη και των... 400 ευρώ, και απαλλάσσει έως και 52% από τους φόρους εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ, «μαγειρεύουν» σύμβουλοι του υπουργείου Οικονομικών".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μονομερής παράταση ΦΠΑ εστίασης

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στην παράταση ισχύος του χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 13% στην εστίαση, χωρίς την προηγούμενη έγκριση της τρόικας, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση εντός των επομένων ημερών, εάν έως τότε δεν έχει βρεθεί συμβιβασμός με τους εκπροσώπους των δανειστών".
Ο ΛΟΓΟΣ: Φτωχός 1 στους 3 Ελληνες
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα -και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην Ευρώπη- είτε θεωρείται φτωχός, δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, είτε ζει σε κατάσταση ένδειας δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις, είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να διοχετευτεί η λαϊκή οργή σε ριζοσπαστική κατεύθυνση
Η εφημερίδα αναφέρει "σε ραδιοφωνικό σταθμό παραχώρησε συνέντευξη χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την οποία δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης»".
ΤΑ ΝΕΑ: Φοροέγκλημα!
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το 8% των νοικοκυριών με εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις δηλώνει το 30% των συνολικών φορολογητέων εισοδημάτων και πληρώνει το 70% των φόρων. Πρόκειται για μία από τις μεγάλες αδικίες του ελληνικού φορολογικού συστήματος, όπου η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να αποτελεί εφιάλτη, όπως προκύπτει από μελέτη του ΙΟΒΕ. Την ίδια ώρα, οκτώ στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες δηλώνουν κάτω από 10.000 ευρώ, όπως και το 99% των αγροτών".
Kontranews: Οι ασφαλιστικές εταιρείες σφάζουν τους πελάτες τους
Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόλυτη ασυδοσία επικρατεί στην ασφαλιστική αγορά, αφού η πλειοψηφία των ασφαλιστικών εταιρειών αυθαιρετεί και παρανομεί ασύστολα με θύματα εκατομμύρια ασφαλισμένους".
NEWSBOMB: Εχασαν κονδύλι 4,8 εκατ. ευρώ για άπορες οικογένειες
Η εφημερίδα γράφει "δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Η Ε.Ε. δίνει χρήματα για την διανομή τροφίμων σε φτωχούς και η γραφειοκρατία τα πετάει στο καλάθι των αχρήστων".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Εμπλοκή με ΔΕΣΦΑ
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέα εμπόδια θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar, ζητώντας ως προαπαιτούμενο την υπογραφή διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Αζερμπαϊτζάν (!), αναφέρουν έγκυρες πηγές".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ενιαία κλίμακα φόρου για όλα τα εισοδήματα
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το επόμενο βήμα της φορολογικής μεταρρύθμισης αποκαλύφθηκε χθες σε ημερίδα του ΙΟΒΕ, στην οποία ο σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ Νίκος Καραβίτης, εμπνευστής του σχεδίου του νέου φόρου ακινήτων, παρουσίασε τις αλλαγές φορολογίας εισοδήματος. Ο κ. Καραβίτης τάχθηκε υπέρ της γραμμικής φορολόγησης, δηλαδή ένας συντελεστής για όλα τα εισοδήματα ανεξαρτήτως πηγής, με βάση τη συγκεκριμένη κλίμακα".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.