ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Τραβούν το σχοινί" με νέες απεργίες, οι διοικητικοί στο Παν. Αθηνών- Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει το ΕΜΠ

20:19 - 09 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
"Τραβούν το σχοινί" με νέες απεργίες, οι διοικητικοί στο Παν. Αθηνών- Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει το ΕΜΠ
Την απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με δύο νέες 24ωρες απεργίες την Τρίτη και την Τετάρτη έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας, παρά την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Ομοσπονδία του κλάδου. Την Τετάρτη, σε νέα Γενική Συνέλευση, θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. Τη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών συγκαλεί εκτάκτως την Τρίτη στις 9.30 το πρωϊ, ο πρύτανης του πανεπιστημίου, Θ. Πελεγρίνης, με θέμα τη λειτουργία του ιδρύματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων εξέφρασε για άλλη μία φορά τη διαφωνία της με την απόφαση, καθώς τάχθηκε υπέρ της αναστολής τhς κινητοποίησης και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας, όπως αποφάσισε και η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων.

 

"Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση της Ομοσπονδίας, ζητάμε την απόσυρση της ΚΥΑ περί διαθεσιμότητας" δήλωσε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και της απεργιακής επιτροπής των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ. "Διάλογος μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των δικών μας προτάσεων", δήλωσε η Μαριλένα Λογοθέτη, μέλος της απεργιακής επιτροπής.

 

Το κλίμα στο ΕΚΠΑ εξακολουθεί να παραμένει εκρηκτικό, αφού παρά την απόφαση του προέδρου της Νομικής Σχολής, καθηγητή Θ. Φορτσάκη, να
ξεκινήσουν την Δευτέρα τα μαθήματα, το τμήμα δεν έχει ανοίξει καθώς η είσοδος του κτηρίου παραμένει αποκλεισμένη από φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, αναμένεται να πραγματοποιηθεί φοιτητική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα γίνει
κατάληψη.

Κανονικά τα μαθήματα στο ΕΜΠ

Τελείως διαφορετική είναι η κατάσταση στο Πολυτεχνείο, που επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος ανέστειλαν την απεργιακή τους κινητοποίηση.

 

Θα πραγματοποιήσουν, ωστόσο, νέα γενική συνέλευση την Πέμπτη με αντικείμενο την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:15 - 10 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.