ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κενά και αιχμές στην προετοιμασία για την ελληνική προεδρία της ΕΕ

11:16 - 11 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Κενά και αιχμές στην προετοιμασία για την ελληνική προεδρία της ΕΕ
Η αντίστροφη μέτρηση για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα έχει αρχίσει, ωστόσο καταγράφονται καθυστερήσεις στην προετοιμασία της Αθήνας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πήρε αέρα ο Βενιζέλος

Η εφημερίδα γράφει ότι "καμιά αμφιβολία δεν υπάρχει πλέον για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες, βρέθηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, πήρε τόσο αέρα που έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται (προκλητικά και αλαζονικά) ότι η Ν.Δ. έγινε συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ!"

ΕΘΝΟΣ: Οπλα ναζί Χρυσή Αυγή

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αδιάψευστα ντοκουμέντα για τον ναζιστικό και παραστρατιωτικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνει η συμπληρωματική δικογραφία που η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία παρέδωσε στις ανακριτικές αρχές. Εμπλέκονται βουλευτές και στελέχη πέραν εκείνων που βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ετοιμος ο Γ' ΝΑΟΣ του Σολομώντα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δημιουργία της βραζιλιάνικης «Παγκόσμιας Εκκλησίας του Βασιλείου του Θεού». Ο «Ναός» μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ο προθάλαμος για την εκπλήρωση της «προφητείας» με την οποία περιμένουν οι σιωνιστές τον ψευδο-προφήτη τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Καμία νέα σύνταξη για το 2014

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι δανειστές ζήτησαν από το υπ. Εργασίας και Οικονομικών να μάθουν το ποσό που θα γλίτωναν τα Ταμεία αν για μια χρονιά πάγωνε η έκδοση συντάξεων. Πίσω από τη νέα ακραία πρόταση της τρόικας κρύβεται το μπλοκάρισμα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων μέσα από τα «παράθυρα» του ασφαλιστικού".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δεν πανηγυρίζουν πια τα νούμερα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πλήρη ανατροπή της ισχνής εικόνας βελτιώσεων στην οικονομία δρομολογούν οι τάσεις του τελευταίου τριμήνου, με την ανεργία, τον πληθωρισμό, τις εξαγωγές, την οικοδομή, τη βιομηχανική παραγωγή και το εμπόριο να εμφανίζουν σαφή επιδείνωση και αδυναμία εξόδου από τη μαύρη τρύπα της ύφεσης".

ΕΣΤΙΑ: Ακολουθείται πολιτική Πασόκ

Η εφημερίδα τονίζει ότι "παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει ο κ. Σαμαράς να εφαρμόση μία πιο ορθολογική πολιτική, οι πιέσεις που ασκούνται από το ΠΑΣΟΚ -με πρώτο τον κ. Βενιζέλο- δεν επιτρέπουν την απαγκίστρωση από τον σοσιαλκρατισμό. Και έτσι ακολουθείται πολιτική Πασόκ!".

Η ΑΥΓΗ: Ψυχρός πόλεμος στα φτωχά νοικοκυριά

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αέρας κοπανιστός οι κυβερνητικές υποσχέσεις περί επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, ενώ από σήμερα ενσκήπτει νέο κύμα κακοκαιρίας και ψύχους. Αδιευκρίνιστα το κόστος, ο χρόνος, τα κριτήρια αξιολόγησης και ο αριθμός των δικαιούχων. Για «μπούρδες του Μανιάτη» μιλάει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ το Μαξίμου κρύβεται φοβούμενο μήπως διαταράξει τις λεπτές δημοσιονομικές συμφωνίες με την τρόικα".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: 10 χρόνια δέσμευση των καταθέσεων!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στη «μέγκενη» της Εφορίας για 10 χρόνια θα βρίσκονται εγkλωβισμένοι οι αδύναμοι οικονομικά οφειλέτες, που μπαίνουν σε ειδική «λίστα» και θα ελέγχονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα αν υπήρξε η παραμικρή μεταβολή στην περιουσιακή κατάστασή τους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΠοινικές και πολιτικές συνέπειες για τη Χρυσή Αυγή

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα για τη Χρυσή αυγή δρομολογούν τα αποκαλυπτικά στοιχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του επικεφαλής και στελεχών της οργάνωσης, που έχει στα χέρια της η Δικαιοσύνη".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Βόμβα» Αλμούνια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεν υπάρχει απόλυτη εγγύηση των καταθέσεων ακόμα και για ποσά κάτω των 100.000 ευρώ σε τράπεζες της ΕΕ, όπως προκύπτει από την απάντηση του αντιπροέδρου της ΕΕ, Χοακίν Αλμούνια, σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αμεσα έκτακτο επίδομα και μέτρα στήριξης των ανέργων

Η εφημερίδα αναφέρει "την καταβολή έκτακτου επιδόματος σε όλους τους ανέργους ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα".

ΤΑ ΝΕΑ: «Φέρτε πίσω τα λεφτά»!

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "από το... ταμείο θα κληθούν να περάσουν το επόμενο διάστημα δημόσιοι υπάλληλοι που εντοπίζονται να έχουν λάβει αποδοχές μεγαλύτερες από τις προβλέψεις του ενιαίου μισθολογίου. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας είπε στη Βουλή πως θα ζητηθούν τα χρήματα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα. Υπολογίζεται ότι ένας στους τρεις φορείς δεν εφαρμόζει πιστά το ενιαίο μισθολόγιο".

Kontranews: Αρπάζει τις καταθέσεις η τρόικα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά τη δήμευση των σπιτιών μας, η Τρόικα ετοιμάζεται να... βάλει χέρι και στις καταθέσεις μας. Τις όποιες ψευδαισθήσεις, δημιουργούσαν οι «κατηγορηματικές» διαβεβαιώσεις των δανειστών και της κυβέρνησης, ότι τάχα μου είναι διασφαλισμένες οι καταθέσεις, ειδικά των μικροκαταθετών (κάτω των 100.000 ευρώ) διέλυσε ο αρμόδιος Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια".

NEWSBOMB: Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού μας κοστίζει 3.000 ευρώ το μήνα για να TWEETΑΡΕΙ

Η εφημερίδα γράφει "θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει τελικά ο πρωθυπουργός: τον κύριο Μουρούτη γιατί τον χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαος; Για να τουιτάρει και να ποστάρει στο Facebook όλη μέρα; Αυτό είναι το job description του; Και αναφερόμαστε στον Πρωθυπουργό ο οποίος γνωρίζει από την πιάτσα, από την αγορά εργασίας! Αλήθεια κύριε Σαμαρά, θα προσλαμβάνατε ποτέ στην επιχείρησή σας τον Γιώργο Μουρούτη; Και αν ναι, σε ποια θέση, βάσει των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων του, αλλά κυρίως βάσει της προϋπηρεσίας του;".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Στάση αναμονής για τα warrants

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε 96 εκατ. ευρώ με βάση προσωρινά στοιχεία, υπολογίζεται το ποσό που διατέθηκε από μετόχους που συμμετείχαν στην αύξηση κεφαλαίου της Alpha Bank για την πρώτη εξάσκηση των warrants της τράπεζας που συνόδευαν την έκδοση και η οποία έληξε χθες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Η πραγματική οικονομία εκπέμπει σήμα κινδύνου

Η εφημερίδα τονίζει ότι "βαθιά ανησυχία προκαλούν τα σήματα κινδύνου που εκπέμπει η πραγματική οικονομία, σε μια κρίσιμη περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας καλλιεργούνται προσδοκίες για έξοδο της οικονομίας από την ύφεση".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.