ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντός της ημέρας η αξιολόγηση για τον ΕΟΠΥΥ

11:26 - 11 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Εντός της ημέρας η αξιολόγηση για τον ΕΟΠΥΥ
Κρίσιμη ημέρα για τον ΕΟΠΥΥ σήμερα, Τετάρτη, καθώς εντός της ημέρας ο υπουργός Υγείας λαμβάνει στα χέρια του το πόρισμα της αξιολόγησης για τις ειδικότητες γιατρών που είναι αναγκαίες στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Σήμερα, η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους και οι γιατροί.

Την ώρα που οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν την απεργία, ο Αδωνις Γεωργιάδης επαναλαμβάνει ότι οι γιατροί θα έχουν την επιλογή να παραμείνουν με αποκλειστική απασχόληση στο ΕΣΥ, κλείνοντας τα ιδιωτικά ιατρεία τους, ή να κρατήσουν τα ιατρεία τους και να είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας παραδέχθηκε ότι η πρόταση αυτή είναι αντίθετη με την ιδεολογία της ΝΔ -όπως τού έχει επισημάνει κι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος-, αλλά όπως είπε: «Τώρα πρέπει να βάλουμε τάξη».

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τους συνδικαλιστές για μαξιμαλιστικές επιδιώξεις σχετικά με την απεργία διαρκείας στον ΕΟΠΥΥ και σημείωσε ότι οι γιατροί παρασύρθηκαν. Το αποτέλεσμα της απεργίας ήταν «να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και υπό αυτήν την έννοια τούς ευχαριστώ», τόνισε.

Κάλεσε, δε, την κοινωνία «να μην παρασύρεται από τους συνδικαλιστές, γιατί τώρα δεν είναι η ώρα για τέτοια», ενώ για τους γιατρούς είπε ότι δεν πρέπει να απεργούν.

«Η απεργία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Οι γιατροί όμως δε μπορεί να απεργούν όπως όλοι» σημείωσε.

Παράλληλα, ο Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε την κατάθεση στη Βουλή τροπολογίας για το 25ευρω που προβλέπεται για την εισαγωγή σε νοσοκομείο. Όπως είπε, θα υπάρξει «εναλλακτική πρόταση», χωρίς να δόσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Την Πέμπτη το μεσημέρι στο Μέγαρο Μουσικής έχει προγραμματιστεί εκδήλωση για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία. Θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Επίτροπος Υγείας Τόνιο Μποργκ και αξιωματούχος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.