ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδριάζουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ

11:00 - 17 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Συνεδριάζουν σήμερα οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ
Συνεδριάζουν στις 10:30 το πρωί οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Αττική προκειμένου να επαναξιολογήσουν τη στάση τους μετά και από τη χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με τον Πρωθυπουργό.

Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί επίσης συνεδρίαση των προέδρων των συλλόγων γιατρών του οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την απεργία τους και μετά τις 19 Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας επιθυμεί να ξεκινήσει το συντομότερο ο διάλογος με τους γιατρούς. Όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από την ηγεσία του υπουργείου να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη των γιατρών η μεταρρύθμιση να πραγματοποιηθεί με τον πιο ομαλό τρόπο.

Πιθανότατα σήμερα ο κ. Γεωργιάδης θα συναντηθεί με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για να καθοριστεί η ατζέντα του διαλόγου που θα αφορά την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ ως αγοραστή υπηρεσιών και τη θέση των γιατρών στο νέο συστήμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

«Αγκάθι» αποτελούν οι απολύσεις γιατρών, οι οποίες είναι πιθανές στο πλαίσιο της κινητικότητας -όπως και στο πρόσφατο παρελθόν έχει πει ο υπουργός Υγείας- αλλά και τα ερωτήματα που παραμένουν όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, αν θα επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ, με ποια κριτήρια και εάν θα είναι πλήρους ή και αποκλειστικής απασχόλησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.