ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την Πέμπτη η δίκη του "συνταξιούχου" Μ. Λιάπη - Διεθνής διαπόμπευση για τον πρώην υπουργό Μεταφορών

14:34 - 17 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Την Πέμπτη η δίκη του "συνταξιούχου" Μ. Λιάπη - Διεθνής διαπόμπευση για τον πρώην υπουργό Μεταφορών
(UPD)Έντονο προβληματισμό και πολλά σχόλια για τη νοοτροπία, τη στάση και τη συμπεριφορά που εξακολουθούν να επιδεικνύουν προβεβλημένα στελέχη του πολιτικού προσωπικού της χώρας, προκαλεί η υπόθεση με τη σύλληψη στην Αρτέμιδα του Μιχάλη Λιάπη- ο οποίος μάλιστα είχε διατελέσει και υπουργός Μεταφορών- καθώς οδηγούσε τζίπ μεγάλου κυβισμού, χωρίς ασφαλιστήριο συμβόλαιο και δίπλωμα, ενώ το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες, αφού τις νόμιμες τις είχε παραδώσει στην Εφορία.

Ο πρώην υπουργός ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο προθεσμία για να δικαστεί την Παρασκευή. Σε βάρος του κ. Λιάπη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας, ενώ του επιβλήθηκαν επίσης και τρία διοικητικά πρόστιμα για τη μη ασφάλιση του οχήματος και για το ότι έφερε κοτσαδόρο και φιμέ τζάμια χωρίς άδεια.

 

"Έκπληκτη" η κοινή γνώμη, άκουγε τον πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτή, να επικαλείται την "κακιά ώρα", τον φόβο του να "μην τελειώσει η μπαταρία" (!) του αυτοκινήτου, καθώς και οικονομικές δυσκολίες. Με μια μικρή λεπτομέρεια: είναι η ίδια έκπληξη που νοιώθει η κοινή γνώμη όταν αναζητά  ευθύνες το ποιούς έστελνε ή στέλνει στη Βουλή, καθώς επίσης και όταν αναζητεί τα αίτια για το πώς οδηγηθήκαμε σε αυτή την κρίση...

 

Αναφορικά με την υπόθεση, κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα ο κ. Λιάπης, που μετήχθη φρουρούμενος και φορώντας χειροπέδες, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι τον περασμένο Αύγουστο κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου για οικονομικούς λόγους, "για το τεκμήριο", όπως είπε. Ο ίδιος επικαλέστηκε το γεγονός πώς είναι συνταξιούχος.

 

κρίση είχε αγγίξει και μένα. Δεν λέω ότι είμαι φτωχός. Το αυτοκίνητο το είχα σε μια αποθήκη στο Πόρτο Ράφτη και επειδή θα έφευγα για Ασία, φοβήθηκα για τη μπαταρία. Είχα πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013. Ασφάλεια δεν είχα, γιατί δεν το κυκλοφορούσα... Ήταν η κακιά η ώρα. Θα τιμωρηθώ όπως πρέπει", ε.ίπε χαρακτηριστικά. 

 

Ερωτηθείς,ωστόσο, από δημοσιογράφους, για το πού βρήκε τις πλαστές πινακίδες, ο πρώην υπουργός δεν έδωσε κάποια εξήγηση.

 

Να σημειωθεί ότι  ως υπουργός Μεταφορών, ο κ. Λιάπης είχε ιδιαίτερη ευαισθησία σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, και είναι χαρακτηριστικό ότι είχει "κόψει" κλήση στον Παναγιώτη Ψωμιάδη, επειδή είχε δημοσιευθεί φωτογραφία του τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης, να οδηγεί μηχανή χωρίς να φοράει κράνος...

 

Και μπορεί ο ίδιος να επικαλέστηκε την οικονομική κρίση για το θέμα των πινακίδων, ωστόσο στη δήλωση "πόθεν έσχες"  που κατέθεσε, περιλαμβάνει τρία αυτοκίνητα και 28 ακίνητα σε Χαλάνδρι, Αθήνα, Μύκονο, Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας και Καινούργιο Λοκρίδας. Επίσης, ο κ. Μιχάλης Λιάπης έχει δηλώσει εισόδημα 109.223 ευρώ ο ίδιος και 29.250 ευρώ η σύζυγός του.

mise171213

 

 Ρεζίλι και στον Διεθνή Τύπο

Τον γύρο του κόσμου κάνει η υπόθεση της σύλληψης του πρώην υπουργού Μεταφορών σε αυτοκίνητο με πλαστές πινακίδες, ανασφάλιστο και χωρίς το δίπλωμα οδήγησης.
 
Στο άρθρο του Spiegel αναφέρεται πως αν και ο κ. Λιάπης κάποτε αγρυπνούσε για την εφαρμογή των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, ο ίδιος δεν φαίνεται να τους τηρεί με ευλάβεια. «Συνελήφθη να οδηγεί στην Αθήνα με πλαστές πινακίδες. Προφανώς πρόκειται για ένα.. μέτρο λιτότητας» τονίζεται ειρωνικά, σημειώνοντας πως οι τροχονόμοι δεν πίστευαν στα μάτια τους.

Ο κ. Λιάπης που υπηρέτησε από το 2004 ως το 2007, είχε καταθέσει την πινακίδα του στην Εφορία για να μην πληρώνει τους φόρους και έφτιαξε ψεύτικη, αναφέρει επίσης το άρθρο.

Πρώην υπουργός Μεταφορών με πλαστές πινακίδες, τιτλοφορείται το άρθρο της Suedeutsche Zeitung που ξεκινά με τα λόγια: «Ούτε δίπλωμα, ούτε ασφάλεια: Σε έλεγχο που του έγινε ο πρώην υπουργός βρέθηκε με πλαστές πινακίδες. Η δικαιολογία του αναμένεται να εξοργίσει τους έλληνες φορολογούμενους».

Και η Frankfurter Allgemeine στο ίδιο πνεύμα, αναφέροντας ότι οι τροχονόμοι δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν ότι ο πρώην υπουργός είχε πλαστές πινακίδες στο ακριβό όχημά του.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:43 - 18 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.