ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ως τις 23 Δεκεμβρίου συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΠΥ

14:34 - 17 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Ως τις 23 Δεκεμβρίου συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΠΥ
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους παραμένουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, καθώς συνεχίζουν την απεργία τους έως και τις 23 Δεκεμβρίου, όπως αποφασίστηκε στη γενική τους συνέλευση.

Την Πέμπτη θα συνεδριάσουν και οι πρόεδροι των συλλόγων γιατρών του οργανισμού σε ολόκληρη τη χώρα, για να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν την απεργία τους.
Την ίδια ώρα, εκκρεμεί ο καθορισμός ραντεβού του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τους γιατρούς, ώστε να αρχίσει ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών για τη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός.
"Αγκάθια" στον διάλογο οι απολύσεις γιατρών, οι οποίες είναι πιθανές στο πλαίσιο της κινητικότητας -όπως και στο πρόσφατο παρελθόν έχει πει ο υπουργός Υγείας- αλλά και τα μεγάλα ερωτήματα που παραμένουν όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, αν θα επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ , με ποια κριτήρια και εάν θα είναι πλήρους ή και αποκλειστικής απασχόλησης.

Πάντως, στις κοινωνικές επιπτώσεις που έχει η απεργία των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ, αναφέρεται η διοίκηση του οργανισμού η οποία καλεί τους γιατρούς να προσέλθουν σε διάλογο με το υπουργείο Υγείας για να συζητήσουν τη λειτουργία του ενιαίου πυλώνα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 
Ο Οργανισμός κάνει ακόμη μια έκκληση στους ιατρούς να ξεκινήσουν άμεσα τη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), των Πρωτοβάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών Ανικανότητας (αναρρωτικές άδειες, εγκυμοσύνης κ.λ.π.) και των Επιτροπών Φαρμάκου Υψηλού Κόστους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:07 - 17 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.