ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υποβρύχια: Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική- Τορπίλες Βενιζέλου κατά Τσίπρα

20:42 - 18 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Υποβρύχια: Απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική- Τορπίλες Βενιζέλου κατά Τσίπρα
Καταψηφίστηκε στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη σύμβαση σχετικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα τέσσερα υποβρύχια. Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε, σημειώθηκε "ναυμαχία" του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, την πρόταση καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, καθώς και ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, και η ανεξάρτητη Θεοδώρα Τζάκρη.

 

Από την ψηφοφορία απείχαν ο Φώτης Κουβέλης, η Μαρία Ρεπούση και η Ασημίνα Ξηροτύρη από τη ΔΗΜΑΡ, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ( Σταθάκης, Δούρου και Γαϊτάνη", οι οποίοι όμως με δήλωσή τους γνωστοποίησαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μίμης Ανδρουλάκης.

 

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας και ένας στενός κύκλος συνεργατών του, εξυπηρετούν ερήμην του ΣΥΡΙΖΑ, συμφέροντα αντιδίκων του ελληνικού Δημοσίου που επλήγησαν από την υπουργία του στο ΥΕΘΑ. Επέμεινε πως η διαπραγμάτευσή του με τους Γερμανούς ιδιοκτήτες των ναυπηγείων Σκαραμαγκά υπήρξε σωτήρια για την επιχείρηση και για το ελληνικό Δημόσιο ευρύτερα, ενώ εκφράστηκε αρκετές φορές αρνητικά για την πολιτική διαδρομή και το εν γένει πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

υποβρυχιο181213

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών, κατήγγειλε ότι ο απόστρατος Γ. Ταφίλης, υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα Άμυνας, έχει μακρά δραστηριότητα στα αντισταθμιστικά ωφελήματα, και έχει προσφέρει υπηρεσίες σε εταιρείες που ετοίμαζαν λογισμικά. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας «χυδαιολογεί» και συκοφαντεί με απύθμενο κοινοβουλευτικό θράσος.

 

"Δεν ασχολείστε με την υποστήριξη των συμφερόντων του δημοσίου αλλά τροφοδοτείται με επιχειρήματα τους αντιδίκους μας", είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας ότι τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας θα χρησιμοποιηθούν εις βάρος της χώρας στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο. 

 

"Ή ήσασταν θύμα του colpo grosso και πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη για την αφέλειά σας ή ήσασταν και σεις στο κόλπο", απάντησε ο Αλ. Τσίπρας. Έκανε λόγο για αήθη υπονοούμενα σε βάρος ενός εξαίρετου- όπως τον χαρακτήρισε- απόστρατου αξιωματικού των ενόπλων δυνάμεων και πρόσθεσε πως ο κ. Βενιζέλος παρότι μίλησε 72 λεπτά δεν είπε τίποτα ουσιαστικό για την ταμπακιέρα.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στο θέμα της πραγματικής ιδιοκτησίας των ΕΝΑΕ λέγοντας ότι μεταβιβάσθηκαν από την Thyssen Group στην Hern και άρα στον εαυτό τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.