ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξοπλιστικά: "Ονόματα" και "διευθύνσεις" έδωσε ο Α. Κάντας, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος

20:52 - 18 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Εξοπλιστικά: "Ονόματα" και "διευθύνσεις" έδωσε ο Α. Κάντας, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος
Νέα τροπή παίρνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα για τα εξοπλιστικά προγράμματα μετά τα στοιχεία που παρουσίασε κατά την απολογία του στον ανακριτή ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος για την υπόθεση του λογαριασμού με τα περίπου 14 εκατομμύρια δολάρια που εντοπίστηκε στην Σιγκαπούρη και σχετίζεται με την προμήθεια των υποβρυχίων από το ΥΠΕΘΑ.

Ο κατηγορούμενος δεν έχει ολοκληρώσει την μαραθώνια απολογία του ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς, Γαβριήλ Μαλλή, και πρόκειται να συνεχίσει και την Πέμπτη. Ωστόσο, για λόγους δικονομικούς, καθώς παρήλθε το πενθήμερο που ορίζει ο νόμος για κράτηση χωρίς γνωμοδότηση ανακριτή αποφασίστηκε με την σύμφωνο γνώμη του Εισαγγελέα η προφυλάκισή του.

 

Το πρώην στέλεχος του υπουργείου Άμυνας, την περίοδο 1996-2002, λογοδοτεί για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απολογία του είναι εξόχως αποκαλυπτική για την υπόθεση των εξοπλισμών.

 

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως το πρώην στέλεχος του ΥΠΕΘΑ «μίλησε» για διακίνηση «πολλών εκατομμυρίων μαύρου χρήματος», ενώ φέρεται να έχει δώσει στην ανάκριση στοιχεία για τουλάχιστον 8 εξοπλιστικά προγράμματα για τα οποία έγινε «ωφέλιμες πληρωμές» πολλών εκατομμυρίων. Επίσης, ο κατηγορούμενος φέρεται να έδωσε στοιχεία με «ονοματεπώνυμα» για εμπλεκόμενους που είχαν ρόλο μεσαζόντων, πρόσωπα που μέχρι σήμερα ήταν άγνωστα στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση.

 

Ο Αντώνης Κάντας, που κατείχε την θέση του στο υπουργείο Άμυνας επί θητειών του Άκη Τσοχατζόπουλου και του Γιάννου Παπαντωνίου έδωσε στοιχεία στον κ. Μαλλή για περισσότερες από 10 off shore εταιρείες που ο ίδιος χρησιμοποιούσε για να αποκρύπτονται παράνομα χρηματικά ποσά.

 

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, ο κατηγορούμενος κατονόμασε τον δικηγόρο που τον βοήθησε να προβεί στην σύσταση τους. Φέρεται, επίσης, να κατονόμασε τουλάχιστον 5 εκπροσώπους εξωχώριων εταιριών που διαχειρίζονταν μίζες εκατομμυρίων.

 

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κάντας, όπως προανήγγειλε ο συνήγορος του Γ. Μαντζουράνης, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να επιστραφούν στο Δημόσιο τόσο το ποσό των 13,7 εκατομμυρίων δολαρίων που βρέθηκε στην Σιγκαμπούρη, όσο και άλλα περίπου 2 εκατομμύρια που αποδέχεται ότι έχει λάβει και διατηρεί σε δύο λογαριασμούς, έναν επίσης στην Σιγκαμπούρη και έναν στην Ελβετία.

 

Ο Αντώνης Κάντας είναι ήδη κατηγορούμενος και σε άλλη υπόθεση παράνομων αμοιβών για προμήθεια του υπουργείου Άμυνας και είχε συλληφθεί ξανά πριν λίγους μήνες με ένταλμα του ανακριτή Σπ. Γεωργουλέα για δωροδοκία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και άμεση συνέργεια σε απιστία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου.

 

Οι κατηγορίες αφορούν ποσό 500.000 ευρώ που βρέθηκε σε λογαριασμό του, σχετιζόμενο κατά την δικογραφία με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος "Ερμής 2" για επέκταση τηλεπικοινωνιακού προγράμματος του στρατού που είχε ανατεθεί στη Siemens. Για την υπόθεση αυτή το πρώην στέλεχος του ΥΠΕΘΑ είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους.

mize181213

Τελευταία τροποποίηση στις 02:23 - 19 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.