ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειώνονται από τα μεσάνυχτα τα διόδια Κορίνθου - Πάτρας - Αυξάνονται όμως οι σταθμοί

16:33 - 23 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Μειώνονται από τα μεσάνυχτα τα διόδια Κορίνθου - Πάτρας - Αυξάνονται όμως οι σταθμοί
Μειωμένα κατά 20% θα είναι τα διόδια που θα πληρώνουν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου οι οδηγοί στους σταθμούς διοδίων Ζευγολατιού και Ρίου, ενώ θα παρέχεται και πρόσθετη έκπτωση 10% ειδικά στους κατόχους (συνδρομητές) του ηλεκτρονικού πομποδέκτη ΟΛΥΜΠΙΑ Pass. Πιθανότατα όμως η μείωση των τιμών των δύο σταθμών διοδίων κατά τη διάρκεια της εορταστικής εξόδου να γίνεται ως "κίνηση καλής θέλησης" της εταιρίας προς τους οδηγούς, ενόψει μάλιστα και της μετατροπής των διοδίων της Ελευσίνας και του Ισθμού σε αμφίπλευρα, από τα μέσα Ιανουαρίου.

Οι νέες τιμές διοδίων ανάλογα με την κατηγορία του οχήματος διαμορφώνονταιως εξής:

 

Για δίκυκλα και τρίκυκλα η τιμή θα μειωθεί στο 1,70 ευρώ από 2,20 ευρώ που είναι σήμερα, ενώ για τους συνδρομητές Olympia Pass θα διαμορφωθεί στο 1,53 ευρώ.

 

Για οχήματα με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος έως 2,20 μ. η τιμή από τα 3,10 μειώνεται στα 2,50 και για τους συνδρομητές Olympia Pass στα 2,25 ευρώ.

 

Για οχήματα με 2 ή 3 άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος άνω των 2,20 μ. η τιμή των διοδίων από 7,90 θα πάει στα 6,30 ευρώ και για κατόχους Olympia Pass στα 5,67 ευρώ.

 

Τέλος, για οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες, με ή χωρίς ρυμουλκούμενο και ύψος άνω των 2,20 μ. η τιμή των διοδίων από 11 ευρώ θα μειωθεί στα 8,90 και για κατόχους Olympia Pass στα 8,01 ευρώ.

 

Σύμφωνα με πηγές της Ολυμπίας Οδού, η μείωση θα ισχύσει πρόωρα όχι μόνο γιατί περιλαμβάνεται ως όρος στην αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης, αλλά και για τεχνικούς λόγους.

 

Ωστόσο, από τα μέσα Ιανουαρίου, τα διόδια της Ελευσίνας και του Ισθμού θα μετατραπούν σε αμφίπλευρα. Αλλά όπως είναι γνωστό και οι λοιπές κοινοπραξίες και εταιρείες, όπως η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», «Νέα Οδός» και «Κεντρική Οδός» αναμένεται να κατασκευάσουν νέους σταθμούς διοδίων στην εθνική Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

diodi231213

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.