ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Χάρης Τομπούλογλου

08:46 - 29 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Χάρης Τομπούλογλου
Ελεύθερος με εγγύηση 150.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ο Χάρης Τομπούλογλου.
Παράλληλα, βίντεο ντοκουμέντο έχει δοθεί στη δημοσιότητα όπου ο Τομπούλογλου φαίνεται να λαμβάνει το φάκελο της μίζας.
 
Ο Τομπούλογλου βρέθηκε το Σάββατο στην ανακρίτρια Διαφθοράς για τη μίζα που ζήτησε σε διαφημιστική εταιρεία.

Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για απόπειρα εκβιασμού κατ΄ επάγγελμα και συνήθεια και παθητική δωροδοκία. Ο κ. Τομπούλογλου αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, κάνοντας λόγο για σκευωρία και υποστηρίζει ότι τα χρήματα που έλαβε προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα πάντως με το οπτικοακουστικό υλικό που διαθέτει η ανακρίτρια, ο κ. Τομπούλογλου φαίνεται να παραδέχεται ότι ζήτησε μίζα από τη διαφημιστική εταιρεία.

«Εγώ δεν είμαι ο μ...ς, αυτή την εποχή να αναθέτω 190.000 ευρώ και να μην παίρνω μία. 'Η θα κάνουν κίνηση να μου δώσουν μερίδιο σε εμένα και στον σύμβουλο του υπουργείου Μιχελάκο, με τον οποίο αναθέσαμε στην εταιρεία το θέμα για την παχυσαρκία, ή θα καταγγείλω τον διαγωνισμό και θα τους καταστρέψω»,
εμφανίζεται να λέει ο Τομπούλογλου.
Σύμφωνα με το δικηγόρο της διαφημιστικής εταιρείας Άγη Τάτση, είναι στιγμιότυπο που απαθανατίζει τον πρώην κρατικό αξιωματούχο να λαμβάνει το φάκελο με τη μίζα των 25.000 ευρώ που είχε απαιτήσει από την εταιρεία προκειμένου να της αναθέσει έργο το οποίο είχε κερδίσει σε σχετικό διαγωνισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνθρωπος που διακρίνεται να δίνει το φάκελο στον πρώην πρόεδρο του Αγλαΐα Κυριακού, και φέρεται να οδήγησε στη σύλληψή του για τη μίζα των 25.000 ευρώ, είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank Τάσος Γκιάτης, ο οποίος είχε αναλάβει το ρόλο του μεσάζοντα μεταξύ των δυο πλευρών.

O κ. Γκιάτης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: "Αποτελεί υποχρέωση και καθήκον κάθε ενός από εμάς να συμβάλλουμε ενεργητικά στην αποκάλυψη κάθε κρούσματος διαφθοράς, ιδίως όταν αυτή εμφανίζεται σε ευαίσθητους τομείς του Δημοσίου, όπως τα Νοσοκομεία.

"Με τη συγκεκριμένη υπόθεση, η εμπλοκή μου συνίσταται στην καταγγελία στις Αρχές των όσων περιήλθαν σε γνώση μου, προκειμένου να ριχθεί άπλετο φως και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη ο όποιος επίορκος κρατικός λειτουργός.

"Χωρίς να σχετίζομαι με οποιονδήποτε τρόπο με την ουσία της υπόθεσης, κατήγγειλα την υπόθεση διαφθοράς, έχοντας ως αποκλειστικό γνώμονα την υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

"Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που περνάει ο τόπος μας, η σιωπή απέναντι στη διαφθορά, είναι συνενοχή" καταλήγει ο κ. Γκιάτης στην ανακοίνωσή του.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.