ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θερίζει η φοροδιαφυγή σε κέντρα αναψυχής και διασκέδασης

08:24 - 30 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Παρά τα πρόστιμα και τους ελέγχους, η φοροδιαφυγή καλά κρατεί σε πολλά καταστήματα ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας, προχώρησαν σε εφόδους σε νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ την Παρασκευή, το Σάββατο και τα ξημερώματα  της Κυριακής. Συνολικά ελέγχθηκαν 37 επιχειρήσεις και σε 5 από αυτές διαπιστώθηκαν παραβάσεις.

 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση νυχτερινού κέντρου 4711, στο Κολωνάκι, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια, χωρίς συμβόλαιο στον τραγουδιστή Διονύση Σχοινά, είχε τρεις αδήλωτους εργαζόμενους και δεν είχε εκδώσει αποδείξεις ύψους 4.262,65 ευρώ. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης, πάντως δήλωσε καθόλα νόμιμος και υποστήριξε ότι έχει υπογράψει κανονικά συμβόλαιο.

 

Συνελήφθησαν μια γυναίκα, προσωρινά υπεύθυνη και ετερόρρυθμος εταίρος της εταιρείας και ο ταμίας του καταστήματος. Το πλέον παράλογο όμως είναι ότι το μαγαζί θα παραμείνει ανοικτό για άλλες... 15 μέρες, λόγω της νομικής διαδικασίας, που θα πρέπει να ακολουθηθεί.

 

Σε άλλη επιχείρηση στη λεωφόρο Συγγρού, εντοπίστηκαν  δύο αδήλωτοι εργαζόμενοι. Επίσης, βρέθηκε  καφενείο στο Περιστέρι που, μεταξύ άλλων, δεν μπορούσε να επιδείξει τα τηρούμενα βιβλία, καφετέρια στο Περιστέρι όπου ένας εργαζόμενος δεν ήταν δηλωμένος, και καφέ - μπαρ, ξανά στο Περιστέρι, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης και η μη επίδειξη φορολογικών στοιχείων.

 

Αναμένεται να επιβληθούν οι αντίστοιχες διοικητικές κυρώσεις.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.