ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγρίνιο: Οι ιστορικές αποθήκες γίνονται διεθνές κέντρο διανομής παραδοσιακών ελληνικών καπνών

14:27 - 31 Δεκ 2013 | Ειδήσεις
Αγρίνιο: Οι ιστορικές αποθήκες γίνονται διεθνές κέντρο διανομής παραδοσιακών ελληνικών καπνών
Οι παλιές αποθήκες του Παπαστράτου στο Αγρίνιο μετατρέπονται σε κέντρο αποθήκευσης και διανομής καπνών ανατολικού τύπου, για όλη την Ευρώπη από την PMI. Οι αποθήκες του Αγρινίου έχουν επιφάνεια συνολικά 58.000 τ.μ. και βρίσκονται σε έκταση 250.000 τ.μ. Η μετατροπή τους σε logistics hub αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2014, οπότε και θα αρχίσουν οι πρώτες αγορές καπνών.

Στόχος είναι να διακινούνται από το Αγρίνιο 15.000 τόνοι καπνού που θα μεταφέρονται οδικώς ή μέσω του Πειραιά προς τη λοιπή Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι ετησίως θα διακινούνται περί τα 2.500 κοντέινερ. Τα σχέδια της Philip Morris International για τη μετατροπή των αποθηκών του Αγρινίου σε πανευρωπαϊκό logistics hub είχε παρουσιάσει τον Αύγουστο στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Νικήτας Θεοφιλόπουλος.

 
Μάλιστα πρόσφατα προκηρύχθηκε, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, διαγωνισμός για τη μεταφορική εταιρία που θα αναλάβει τις οδικές μεταφορές των καπνών στο Αγρίνιο, με 25 εταιρίες ήδη να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά και για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, που θα προσληφθεί τον Ιανουάριο.
Όταν ολοκληρωθεί το έργο έμμεσα από τους τοπικούς συνεργάτες της PMI  ή άμεσα από την εταιρία θα απασχολούνται περίπου 50 άτομα, ενώ η αξία των εξαγωγών από το Αγρίνιο θα ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στα 25 εκατ. ευρώ ετησίως.
Τελευταία τροποποίηση στις 19:55 - 31 Δεκ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.