ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκόπηση Τύπου

11:00 - 03 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Επισκόπηση Τύπου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γύπες στα «κόκκινα» δάνεια

Η εφημερίδα γράφει ότι "τα funds-γύπες έρχονται στην Ελλάδα για να αγοράσουν «κόκκινα» στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια. Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», τουλάχιστον 10 hedge funds και private equity funds από τις ΗΠΑ βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη και καλοβλέπουν την ελληνική αγορά".

ΕΘΝΟΣ: Νεο σύστημα για τις επικουρικές συντάξεις

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θεμελιώδεις αλλαγές στο σύστημα υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων φέρνει το νέο έτος. Θα αναπροσαρμόζονται κάθε χρόνο ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του Ταμείου. Ο νέος κανονισμός του ΕΤΕΑ έχει καταρτιστεί και απομένει μόνο η έγκριση από το υπουργείο Εργασίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Τύμπανα πολέμου» σε Αιγαίο και Κύπρο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι Τούρκοι απειλούν με «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο σε περίπτωση που η Ελλάδα κινήσει τις διαδικασίες, εκμεταλλευόμενη και την προεδρία της Ε.Ε. για την ανακήρυξη της ΑΟΖ και προχωρήσει στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή από το Καστελόριζο και μέχρι την Κύπρο".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σαρωτικές αλλαγές για ασφαλισμένους ΕΟΠΥΥ

Η εφημερίδα γράφει ότι "με σημαντικές αλλαγές και «δώρα-άδωρα» στο χώρο της Υγείας έφτασε το 2014, καθώς είναι σαφές ότι οι περιορισμένοι προϋπολογισμοί για τη φαρμακευτική δαπάνη, τον ΕΟΠΥΥ και το ΕΣΥ δεν... βγαίνουν, αν δεν βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη οι πολίτες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Της Ελλάδας χαμένη γενιά

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα δελτία ειδήσεων μιλούν για μια «χαμένη γενιά» την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δηλώνουν ανήσυχοι για τα ποσοστά που εκτοξεύονται στον ευρωπαϊκό Νότο και ιδιαίτερα στη χώρα μας. Ομως πίσω από τα νούμερα και τους χαρακτηρισμούς, βρίσκονται πρόσωπα".

ΕΣΤΙΑ: Μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τώρα, με την ελληνική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η χώρα μας μπορεί να δείξη προς τα έξω το θετικό της πρόσωπο. Να αξιοποιήση το εξάμηνο αυτό, ώστε να αποκατασταθή πλήρως η εμπιστοσύνη. αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα".

Η ΑΥΓΗ: Η Ε.Ε. «αδειάζει» Σαμαρά

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«η προσδοκία για την Ελλάδα είναι ότι μπορεί μερικώς να έχει πρόσβαση στις αγορές από το 2015» δηλώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ακυρώνοντας τη μυθολογία της κυβέρνησης περί εξόδου και αντιστροφή πορείας το 2014".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Μίζες σε γαλόνια

Η εφημερίδα γράφει ότι "τον ασκό του Αιόλου με τις μίζες σε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς άνοιξε με την απολογία του στον ανακριτή ο Παναγιώτης Ευσταθίου, πρώην εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας STN ATLAS στην Ελλάδα. Ο κατηγορούμενος για δωροδοκία και ξέπλυμα αποκάλυψε ότι εκτός από πολιτικούς στον χορό με τις μίζες για τα εξοπλιστικά πήραν μέρος και στελέχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, τα οποία και κατονόμασε".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Στο 74% η απορρόφηση ΕΣΠΑ

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο 74% έφτασε η απορρόφηση του ΕΣΠΑ το 2013, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι πλέον δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια".

Ο ΛΟΓΟΣ: «ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ» με χαράτσια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δημοσιεύτηκε, η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) που προβλέπει «πράσινες» αυξήσεις, που για τους αγρότες φτάνουν 157%, στο τέλος ΑΠΕ το οποίο πληρώνουν όλοι οι καταναλωτές μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ".

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: "«Θα ηγηθώ Δεξιάς Ελιάς αν κληθώ»".

Η εφημερίδα γράφει "τον ασκό του Αιόλου για τη δημιουργία ενός αντιμνημονιακού πολυσυλλεκτικού σχηματισμού δεξιότερα της Ν.Δ. άνοιξε η διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα από τις τάξεις του βασικού κυβερνητικού εταίρου".

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Οι 100 μέρες που κρίνουν την τύχη μας

Η εφημερίδα σημειώνει "η Ελλάδα θέλει να κερδίσει το μεγαλύτερο στοίχημα στα χρόνια του μνημονίου. Η προεδρία της ΕΕ και οι μεγάλες ευκαιρίες για τη χώρα μας. Οι στόχοι για το πλεόνασμα που θα βοηθήσει στο «χτύπημα» της ανεργίας. Οι αποκρατικοποιήσεις και η ελάφρυνση του χρέους".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Νέα χρονιά με νέα χαράτσια για την υγεία του λαού

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη γίνεται όλο και ακριβότερο εμπόρευμα. Η εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών ασθενών από τα νέα χαράτσια, που επικαλείται η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν αναιρεί την εμπορευματοποίηση της Υγείας, αλλά αντίθετα την επιβεβαιώνει".

ΤΑ ΝΕΑ: Το πολιτικό πόκερ του 2014

Η εφημερίδα σημειώνει "οι πολιτικοί αρχηγοί στοιχηματίζουν στο τέλος του Μνημονίου και, μέσα από τις παρεμβάσεις τους στα «ΝΕΑ», αποκαλύπτουν τον κεντρικό σχεδιασμό τους για το πολιτικό πόκερ του 2014 και τη διπλή εκλογική δοκιμασία του προσεχούς Μαΐου".

Στο Καρφί: Μυστικός δείπνος Μπαλτάκου με στελέχη της ΕΥΠ

Η εφημερίδα γράφει "ποια η σχέση του γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, κ. Τάκη Μπαλτάκου, με την ΕΥΠ; Από μία άποψη θα μπορούσε να δικαιολογηθεί κάποια σχέση του εν λόγω προσώπου με την Υπηρεσία Πληροφοριών, εφόσον υποτίθεται ότι είναι εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού. Τι γίνεται όμως αν τον κ. Μπαλτάκο τον έχουν προσεγγίσει και αποτελεί έτσι ο εκ δεξιών του κ. Σαμαρά αντικείμενο εκμετάλλευσης;".

Kontranews: Ξέπλενε σε 500 επώνυμους μαύρο χρήμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ενώ η ανάκριση για τις μίζες των εξοπλιστικών συνεχίζεται, εμπλέκοντας σε περιπέτειες έναν πρώην αρχηγό του ΓΕΣ και έναν του ΓΕΝ που έχει αποδημήσει εις Κύριον και καμιά δεκαριά χαμηλόβαθμους αρβυλοφύλακες ο διαχειριστής κεφαλαίων μεγάλης ελβετικής τράπεζας Φάνης Λυγινός που διακίνησε το μεγαλύτερο μέρος από τις μίζες των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τη Ζήμενς, τα υποβρύχια και τα υπόλοιπα εξοπλιστικά, παραμένει άφαντος με ευθύνη των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών αλλά και της Δικαιοσύνης που δεν είχε εκδόσει έγκαιρα ένταλμα σύλληψης".

PRESStime: Τυφώνας νέων συλλήψεων και δικών

Η εφημερίδα γράφει "η χρονιά ξεκινάει με εντάλματα σύλληψης για τα εξοπλιστικά και με τις προγραμματισμένες δίκες, κατ΄αρχήν του Τάσου Μαντέλη για το σκάνδαλο της Siemens. Αυτή του Παπαγεωργόπουλου (σε δεύτερο βαθμό), του Γιάννου Παπαντωνίου και της Στ. Κουράκου. Σειρά παίρνει και ο Τσουκάτος".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΑΞΙΑ: Το ράλι, οι προσδοκίες και η έξοδος στις αγορές

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με καλούς οιωνούς, με θετική παρακαταθήκη από το 2013 -η οποία υπό προϋποθέσεις προοιωνίζεται ανάλογη, σ΄έναν βαθμό, συνέχεια για blue chips και μετοχές της πραγματικής οικονομίας-, με προσδοκίες για τα δημοσιονομικά και τη διαχείριση του χρέους, καθώς και με διεργασίες στον τραπεζικό χώρο ξεκινά το 2014 σε χρηματιστηριακό επίπεδο".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Σκούπα» στο κράτος

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με νομοσχέδιο-σκούπα, στο πρώτο εξάμηνο του 2014 το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης φιλοδοξεί να βάλει δραστικό «μαχαίρι» στα διοικητικά βάρη, μειώνοντας ουσιαστικά το κόστος της γραφειοκρατίας και την ταλαιπωρία πολιτών και επιχειρήσεων".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Εκρηξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η οικονομική αδυναμία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που οφείλεται στη συρρίκνωση των εισοδημάτων και στη δραματική αύξηση των φόρων, διογκώνει κάθε μήνα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Ο γρίφος των αγορών και η πρόκληση του 2014

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η περίοδος αυτή είναι ίσως η πιο δύσκολη για τους μελλοντολόγους, τους οικονομολόγους, τους αναλυτές και τους επαΐοντες εν γένει επί των επενδυτικών θεμάτων. Ολοι τους καλούνται να διατυπώσουν τις εκτιμήσεις τους για τη χρονιά που μόλις ανατέλλει, αποστολή όχι ιδιαίτερα εύκολη, τουναντίον εξαιρετικά δύσκολη στο άκρως ευμετάβλητο επενδυτικό περιβάλλον, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια οικονομία".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.