ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγές στο σύστημα προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων προαναγγέλλει ο Δ. Αβραμόπουλος

18:29 - 03 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Αλλαγές στο σύστημα προμηθειών των Ενόπλων Δυνάμεων προαναγγέλλει ο Δ. Αβραμόπουλος
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο πλαίσιο των ερευνών της Δικαιοσύνης για το μεγάλο party στα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προαναγγέλλει αλλαγές στο σύστημα στρατιωτικών προμηθειών.

Ειδικότερα, ο υπουργός σημειώνει ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται και θα παρουσιάσει σύντομα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμικές παρεμβάσεις και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, κατά τρόπο ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια και να προστατεύεται το κύρος, η αξιοπιστία και η εθνική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

"Στο αμέσως προσεχές διάστημα και αφού έχουμε διαμορφώσει το σχέδιο των προτάσεών μας για τις αλλαγές στο σύστημα προμηθειών, θα συγκαλέσουμε κοινή συνάντηση της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της και να ακουσθούν οι εισηγήσεις τους, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σχεδίου-πλαίσιο το οποίο θα τεθεί προς έγκριση και ψήφιση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το ΚΥΣΕΑ και βέβαια, επικύρωση από την ελληνική Βουλή", υπογραμμίζει ο κ. Αβραμόπουλος.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος στον ευαίσθητο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και γενικότερα, είναι διαρκής προτεραιότητα της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά. 

mizes030114

Παράλληλα, ο κ. Αβραμόπουλος παρατηρεί ότι "τα φαινόμενα που βλέπουμε είναι απόρροια των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μπορεί σήμερα να μην υλοποιούμε εξοπλιστικά προγράμματα, ωστόσο, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να πετύχουμε τη βέλτιστη απόδοση του υφιστάμενου εξοπλισμού. Μέσα από προγραμματισμό και αποδοτική διαχείριση των πόρων".

 

Επιπλέον, σημειώνει ότι έχουν ήδη δοθεί αυστηρές εντολές προς όλους τους αρμοδίους φορείς του υπουργείου να συνδράμουν, με τον πλέον ταχύ και αποτελεσματικό τρόπο, στο έργο της Δικαιοσύνης και υπενθυμίζει ότι "έχουμε ήδη δεσμευθεί ενώπιον της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, ότι οποιαδήποτε δαπάνη στον χώρο του εφοδιασμού και της συντήρησης -γιατί δεν υπάρχουν νέες προμήθειες- θα συζητείται στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και θα ζητείται η έγκρισή της".

 

"Η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν μοναδικές αμετάθετες επιλογές μας και θα τις επιβάλλουμε με κάθε μέσο στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων", καταλήγει ο υπουργός στη δήλωσή του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.