ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Βρούτσης: "Ρεκόρ δεκαετίας στη δημιουργία μισθωτών θέσεων εργασίας το 2013"

01:01 - 07 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Γ. Βρούτσης: "Ρεκόρ δεκαετίας στη δημιουργία μισθωτών θέσεων εργασίας το 2013"
Μπορεί η ανεργία στη χώρα μας να βρίσκεται στο κόκκινο και να κατέχουμε τα θλιβερά πρωτεία στην ΕΕ, αλλά το 2013 δημιουργήθηκε ρεκόρ δεκαετίας στη δημιουργία μισθωτών θέσεων. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο υπουργός παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για το μήνα Δεκέμβριο.

Πιο αναλυτικά, δημιουργήθηκαν 133.448 περισσότερες θέσεις σε σχέση με αυτές που χάθηκαν, ενώ ιδιαίτερα θετικός ήταν ο μήνας Δεκέμβριος, κατά τον οποίο το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων ήταν θετικό κατά 19.999 θέσεις.

 

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε πως «μέσα στο 2013 είδαμε πτώση του ποσοστού της ανεργίας μετά από 60 μήνες συνεχούς αύξησης», αλλά και τόνωση των δεικτών απασχόλησης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του πως η τάση αυτή θα συνεχιστεί.

 

«Τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα όλους αυτούς τους μήνες επιβεβαιώνουν αυτό που ισχυριζόμασταν από την αρχή.Ότι η αγορά εργασίας σταθεροποιείται ενώ οι ρυθμοί εξέλιξης της ανεργίας φθίνουν συνεχώς καθώς από το 44,4% του Ιουνίου του 2012 είχαν πέσει το Σεπτέμβριο του 2013 στο 5,9%.», συμπλήρωσε ο κ. Βρούτσης

 

Σύμφωνα με τον υπουργό, το "Εργάνη" είναι ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό σύστημα, το οποίο για πρώτη φορά κατέγραψε όλους αυτούς τους μήνες τις μεταβολές του μισθωτού προσωπικού όλων των επιχειρήσεων της χώρας, αποτυπώνοντας με απόλυτη ακρίβεια και σε πραγματικό χρόνο τις ροές μισθωτής απασχόλησης.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.