ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν VS Λιάπη: Φέρτε πίσω την επιδότηση, αν το πατρικό δεν λειτούργησε ποτέ ως ξενώνας

14:07 - 07 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Τα χρήματα της επιδότησης θα ζητήσει η Κομισιόν από τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι το πατρικό του ανακαινίστηκε με κοινοτικά χρήματα και δεν λειτούργησε ως ξενώνας, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Alpha.
Σε επικοινωνία με την αντιπροσωπεία της Επιτροπής στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος Πάνος Καρβούνης, ανέφερε ότι τα «κεντρικά» έχουν ενημερωθεί και κινούνται οι διαδικασίες για έλεγχο, εν αναμονή και όσων προκύψουν από την έρευνα από τις ελληνικές αρχές.

«Το πατρικό του κ. Λιάπη δεν είχε ποτέ πινακίδα ότι λειτουργεί ως ξενώνας ή σήμα του ΕΟΤ. Δεν λειτούργησε ποτέ ως ξενώνας» αναφέρει παράλληλα, στο Lamiareport, o πρώην δήμαρχος του Μεγάλου Χωριού, Γιάννης Ίβρος, ενώ επιχειρηματίες στον τουρισμό περιγράφουν τις δυσκολίες που συνάντησαν για να πάρουν επιδότηση.

«Εγώ προσωπικά ποτέ δεν έχω δει κανέναν να μπαίνει στο σπίτι ως ενοικιαστής, δεν έχω ακούσει κανέναν να μου πει ότι έμεινε στον "Ξενώνα Λιάπη", στα φυλλάδια που εκδίδονται από τον δήμο από το 2001 δεν υπάρχει μέσα ενοικιαζόμενα ή ξενώνας Λιάπη» προσθέτει ο δήμαρχος.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Lamiareport, πολλοί τοπικοί επιχειρηματίες που έκαναν επενδύσεις, αν και κατέθεσαν φακέλους δεν πήραν επιδότηση. 
 
Σημειώνεται ότι η θεία του κ. Λιάπη, δήλωσε μέσω του δικηγόρου της πως την επιδότηση έλαβε η ίδια και πως εκμεταλλεύτηκε εμπορικά το ακίνητο και έχει όλα τα απαραίτητα παραστατικά όπως αποδείξεις, βιβλία και πελατολόγιο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο αδελφός του πρώην υπουργού, αναφέρει πως οι σχετικές καταγγελίες έχουν στόχο να βλάψουν πολιτικά τον κ. Λιάπη. «Σας λέω είναι πεντακάθαρο. Έχει κόψει τιμολόγια. Λειτούργησε. Έχει αποδεικτικά, παραστατικά. Άνθρωποι που πήγανε. Λειτούργησε. Τα πάντα. Είναι τόσο καθαρό αυτό το πράγμα που δεν υπάρχει λόγος να το συζητάμε» σημειώνει.
Τελευταία τροποποίηση στις 14:31 - 07 Ιαν 2014

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.