ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Καπνός" έγινε το "25ευρο" για τα νοσοκομεία- Αυξάνεται η τιμή των τσιγάρων κατά 5 λεπτά!

22:07 - 07 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
"Καπνός" έγινε το "25ευρο" για τα νοσοκομεία- Αυξάνεται η τιμή των τσιγάρων κατά 5 λεπτά!
Μετά τις έντονες αντιδράσεις, η κυβέρνηση πήρε πίσω, μέσα σε λίγες ημέρες, το αμφιλεγόμενο μέτρο της επιβολής εισιτηρίου 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία, και ως ισοδύναμο μέτρο θα αυξηθεί η τιμή των τσιγάρων (πακέτο και καπνός) με 5 λεπτά ανά συσκευασία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, το μέτρο θα αποφέρει έσοδα ύψους 40 εκατ. ευρώ, δηλαδή το ποσό που υπολογιζόταν με το 25ευρο.

 

Η απόφαση ελήφθη σε ανώτατο επίπεδο μεταξύ του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου η οποία ολοκληρώθηκε.

 

Την ικανοποίησή του για την επίλυση του ζητήματος των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία με αύξηση της φορολογία στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

samven070114

"Το θέμα λύθηκε με σωστό τρόπο" δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως η αύξηση της φορολογίας των τσιγάρων και του καπνού κατά 5 λεπτά ανά συσκευασία ήταν απόφαση του ιδίου και του πρωθυπουργού.

 

Στην συνάντηση που είχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν επίσης η ελληνική προεδρία, η οποία ξεκινά επισήμως την Τετάρτη, η άφιξη της τριμερούς στις 15 Ιανουαρίου, αλλά και η απόδραση του μέλους της «17Ν» Χριστόδουλου Ξηρού.

 

Όσον αφορά την οικονομία, ο κ. Βενιζέλος έκανε μνεία στην πτώση των spreads στις 600 μονάδες που υπογράμμισε πως αυτή αποδεικνύει την εμπιστοσύνη των αγορών στην ελληνική οικονομία. Το χρέος είναι βιώσιμο, και αυτό, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, θα φανεί και στην πραγματική οικονομία.

 

"Η χώρα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι", δήλωσε εξάλλου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, παραπέμποντας στις δηλώσεις των συναρμόδιων υπουργών Αθανασίου και Δένδια.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:33 - 08 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.