ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φορολογικά Δικαστήρια: «Ξεσκόνισμα» στοιχείων για τις αναστολές πληρωμής

14:00 - 08 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Στο κλίμα της αυστηρότητας που κινείται συνολικά η δικαιοσύνη έχουν μπει και τα φορολογικά δικαστήρια, όπου προσφεύγουν όσοι θέλουν να αμφισβητήσουν τα αποτελέσματα φορολογικών ελέγχων.
Πλέον, οι δικαστικές αρχές για να εγκρίνουν τα αιτήματα αδυναμίας καταβολής του 50% των φόρων και προστίμων, «ξεσκονίζουν» κυριολεκτικά τον κάθε φορολογούμενο και την περιουσιακή του κατάσταση.
Σύμφωνα με ρητή απόφαση του ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, η αναστολή πληρωμής του 50% θα παρέχεται μόνο στις περιπτώσεις που η καταβολή του θα είχε ως αποτέλεσμα την ανεπανόρθωτη βλάβη του φορολογούμενου
Ωστόσο, για να μην υπάρχει, καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του υπουργείου Οικονομικών, η κρίση του δικαστή για το εάν προκύπτει ή δεν προκύπτει βλάβη για τον φορολογούμενο, δεν θα βασίζεται σε προσωπικές εκτιμήσεις αλλά σε στοιχεία για τη κινητή και ακίνητη περιουσία που πρέπει να προσκομίζει ο αιτούμενος, προκειμένου να μην απορρίπτεται εκ προοιμίου η αίτηση αναστολής.
Η περιουσιακή κατάσταση περιλαμβάνει ιδίως τα εμπράγματα και ενοχικά δικαιώματα σε ακίνητα, τις καταθέσεις οποιουδήποτε είδους και τα συναφή τραπεζικά προϊόντα, τις επενδύσεις σε κινητές αξίες, τα μηχανοκίνητα ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, τα δάνεια και τις δωρεές, τις μετοχές, τα μερίδια, τα δικαιώματα ψήφου ή συμμετοχής σε κεφάλαιο σε οποιασδήποτε μορφής νομική οντότητα και τα εμπράγματα και ενοχικά δικαιώματα σε κινητά αξίας άνω των 10.000 ευρώ.

Μαζί με την περιουσιακή κατάσταση δηλώνεται από τον αιτούντα και η εκτιμώμενη αγοραία αξία των περιουσιακών στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτήν. Για τα ακίνητα δηλώνεται και η αντικειμενική αξία αυτών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.