ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ασχημόπαπο της ΕΕ( αδύναμος κρίκος) που σε έξι μήνες θα έχει γίνει σύμβολο

22:19 - 08 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Το ασχημόπαπο της ΕΕ( αδύναμος κρίκος) που σε έξι μήνες θα έχει γίνει σύμβολο
"Η Ελλάδα, από αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, μέχρι το τέλος της προεδρίας θα γίνει σύμβολο ότι η Ευρώπη μπορεί, ότι δουλεύει και ότι θα τα καταφέρει", δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαρά,ς κατά την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής με την οποία κήρυξε την έναρξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

Στην ομιλία του, την οποία άρχισε με αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και την υπογραφή της ένταξης της χώρας στην τότε ΕΟΚ, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η Ελλάδα επουλώνει τις πληγές της.

 

"Οι Έλληνες είμαστε πεισματάρηδες και θα τα καταφέρουμε. Σήμερα η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία, δεν πρόκειται για μία εναλλαγή. Η Ελλάδα δοκιμάστηκε περισσότερο από την κρίση, πλήρωσε πιο ακριβά δικά της σφάλματα αλλά και κατασκευαστικές αδυναμίες της ΕΕ, έχει διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες. Ορισμένοι προέβλεπαν και κάποιοι εύχονταν την έξοδο της Ελλάδας από τη ΕΕ σημείωσε ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί και η Ευρώπη απέδειξε ότι μπορεί", είπε χαρακτηριστικά. 

 

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η Ελλάδα πέτυχε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε ποτέ σε συνθήκες ύφεσης. 

proedri080114

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, "σήμερα που περάσαμε τα πιο δύσκολα και αποφύγαμε τα χειρότερα είναι ώρα να νικήσουμε την ύφεση και την ανεργία, είναι ώρα να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στην ανάπτυξη και την σταθεροποίηση, είναι ώρα να αναπτύξουμε τις θαλάσσιες πολιτικές, είναι ώρα να εμβαθύνουμε την τραπεζική ένωση". Πρόσθεσε ότι η ελληνική προεδρία θα αναδείξει αυτά που μας ενώνουν και μας θέτουν σε πορεία ανάπτυξης, και συνέχισε: "Περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη είναι ο καλύτερος κόσμος που μπορούμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας, είναι παράλληλα αυτό που ζητά ο υπόλοιπος κόσμος από εμάς".

Μπαρόζο: "Η Ελλάδα βγαίνει από την ύφεση"

"Η επιμονή ανταμείβεται", δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο κατά την ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, τα οποία δείχνουν όπως είπε ότι "η Ελλάδα βγαίνει εφέτος από την ύφεση και αναμένεται να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα".

 

Την τελευταία πενταετία, τόνισε, η ΕΕ αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της. Η Ελλάδα δεν χρεοκόπησε και σήμερα βρίσκεται στο πηδάλιο της Ευρώπης. "Είμαστε δίπλα της, είμαστε μαζί σας", είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία να "αποτίσει φόρο τιμής στον ελληνικό λαό για την αξιοπρέπεια και γενναιότητα που επέδειξε", λέγοντας ότι "οι Έλληνες είναι πραγματικοί ήρωες". Επεσήμανε ωστόσο ότι "δεν πρέπει να χαθούν τώρα οι προσπάθειες και να μη διακυβευθει η επιτυχία του προγράμματος".

 

Ο κ. Μπαρόζο κάλεσε, εκτός από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, "όλους τους ευρωπαίους πολίτες να συστρατευτούν και να μετάσχουν στις ευρωπαϊκές εκλογές του προσεχούς Μαΐου", προκειμένου να συμβάλουν στο μέλλον της ΕΕ, "η οποία είναι το καλύτερο πολιτικό κατασκεύασμα για τη μείωση της βαρβαρότητας στον κόσμο".

proed080114

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.