ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκόπηση Τύπου

10:50 - 09 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Επισκόπηση Τύπου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 1.645.000 δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Η εφημερίδα γράφει ότι "η εφορία δεν ξεχνάει και ζητάει να πληρώσουν ως το τέλος του μήνα το χαράτσι του 2012 για τα ακίνητα περίπου 1.645.000 νοικοκυριά. Πρόκειται για το γνωστό ΕΕΤΗΔΕ, που ήταν σύλληψης του Ευάγγελου Βενιζέλου και έφθανε στους πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ".

ΕΘΝΟΣ: Διπλό μήνυμα. Μεταρρυθμίσεις και σταθερότητα

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Στην εκδήλωση για την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας επέμεινε επίσης στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αναμένεται ...ανάφλεξη τον Φεβρουάριο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ετοιμάζουν... Τουρκαλβανό «ντονμέ» να ηγηθεί εναντίον της Πανελληνίδας Ηγέτιδας!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συλλήψεις βόμβα για «γκρίζα» δάνεια του Τ.Τ.

Η εφημερίδα γράφει ότι "επιχείρηση-«χειροπέδες» για πανίσχυρους επιχειρηματίες (με στενούς πολιτικούς δεσμούς) και για κορυφαία στελέχη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για δοσοληψίες επισφαλών δανείων που προκάλεσαν «αστρονομικού» ύψους ζημία στο Δημόσιο και τις τράπεζες ενεργοποιήθηκε αιφνιδιαστικά το βράδυ με εντολή της εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μεγάλα ονόματα βαριά βραχιόλια

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Δικαιοσύνη προχώρησε χθες στην έκδοση τουλάχιστον δέκα ενταλμάτων σύλληψης κατά πολύ γνωστών επιχειρηματιών, αλλά και στελεχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για «επισφαλείς δανειοδοτήσεις» από το 2006 έως το 2011. Μέχρι αργά χθες το βράδυ δύο άτομα είχαν συλληφθεί, ενώ αναζητούνται οι υπόλοιποι. Ολοι διώκονται για απιστία, απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, σε βαθμό κακουργήματος".

ΕΣΤΙΑ: Κρίσιμος σταθμός στην ευρωπαϊκή μας πορεία

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η χρονιά που ξεκίνησε με την εξάμηνη προεδρία μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ίσως αποδειχθεί ο πιο κρίσιμος σταθμός της χώρας στην ιστορική πορεία της στην διάρκεια του 21ου αιώνα".

Η ΑΥΓΗ: Πειραματόζωο ο ελληνικός λαός!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ωμή παραδοχή από Σαμαρά και Μπαρόζο του περιεχομένου και των στόχων των σκληρών προγραμμάτων λιτότητας που επιβάλλονται στον ελληνικό και κατ΄αναλογίαν σε άλλους ευρωπαϊκούς λαούς, κατά τις χθεσινές φιέστες σε Ζάππειο και Μέγαρο Μουσικής για την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα. Απείχαν από τις φιέστες σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι αρχηγοί όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μοναδικός «εχθρός» για Σαμαρά αλλά και Μπαρόζο ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Συλλήψεις για το σκάνδαλο στο Τ.Τ.

Η εφημερίδα υποστηρίζει "μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη πρώην στελεχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και γνωστών επιχειρηματιών βρισκόταν σε εξέλιξη αργά χθες το βράδυ. Τα εντάλματα, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι περισσότερα από δέκα και εκδόθηκαν από την εισαγγελέα Διαφθοράς".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δίλημμα ευρωεκλογών από Σαμαρά

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το διακύβευμα των επερχόμενων ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου έθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, με την ευκαιρία της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως «οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν εάν θέλουν ή όχι την Ευρώπη»".

Ο ΛΟΓΟΣ: «Πρωταθλήτρια» και πάλι. «Τα σκήπτρα» της ανεργίας στην ευρωζώνη κρατάει η Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σταθερή στο 12,1% παρέμεινε η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Νοέμβριο σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Στην «ΕΕ των 28» η ανεργία παρέμεινε επίσης σταθερή στο 10,9%".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να δυναμώσει η λαϊκή αντίθεση στις πολιτικές ΕΕ - κυβέρνησης - κεφαλαίου

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο ελληνικός λαός να αξιοποιήσει την πολύχρονη πείρα του, που δείχνει ότι η ΕΕ χειρότερη μπορεί να γίνει, καλύτερη όχι. Να δυναμώσει τη Λαϊκή Συμμαχία, με στόχο να απελευθερωθεί από τα δεσμά της ΕΕ, να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, που εδώ και χρόνια έχει προειδοποιήσει για το χαρακτήρα της ΕΕ και που προβάλλει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση".

ΤΑ ΝΕΑ: Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρεμιέρα της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές ήταν η έναρξη της ελληνικής προεδρίας. Ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε το δίλημμα «Ευρώπη ή όχι» χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Αλ. Τσίπρα να απουσιάζει από τις εκδηλώσεις «αντιευρωπαϊκή και αντιδυτική». Παράλληλα ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η Ελλάδα επιθυμεί να βγει στις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2014".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: Τους ζώνουν τα φίδια. Ολοι οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των 2 δισ. στα οπλικά συστήματα

Η εφημερίδα γράφει "ποιες προμήθειες βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης. Ξεφορτώνονται «καμένους» οι Γερμανοί, για να συνεχίσουν τις μπίζνες".

Kontranews: Ο Αλέξης έδειξε ότι θα κυβερνήσει

Σύμφωνα με την εφημερίδα "πυγμή, αποφασιστικότητα, εθνική αξιοπρέπεια και σεβασμό στο λαό σηματοδοτεί η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην παραστεί στο πανηγύρι της ντροπής που οργανώνουν οι διεθνείς τοκογλύφοι με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Υψηλές προσδοκίες «απογειώνουν» το Χ.Α.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με «γερή δόση» προεξόφλησης θετικών εξελίξεων για την ελληνική οικονομία ξεκίνησε το 2014 το Χρηματιστήριο Αθηνών, «συνοδεύοντας» έτσι και την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε. Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε ανοδικά και στις 4 πρώτες συνεδριάσεις της νέας χρονιάς και ήδη καταγράφει άνοδο της τάξης του 10%, που είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρωζώνη".

ΚΕΡΔΟΣ: Φθινοπωρινό τεστ στις αγορές με έκδοση πενταετούς ομολόγου

Η εφημερίδα γράφει ότι "με 5ετή ομόλογα θα επιχειρήσει η Ελλάδα να τεστάρει τις αγορές το δεύτερο εξάμηνο του έτους και αφού πρώτα θα έχει πιστοποιηθεί επισήμως από τη Eurostat το πρωτογενές πλεόνασμα και θα έχει κριθεί και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Την έξοδο στις αγορές προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας, μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, όπου παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ελπίζει σε περιορισμένη πρόσβαση στις αγορές το β΄εξάμηνο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Πρεμιέρα της προεδρίας με «ενέσεις» αισιοδοξίας

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μήνυμα πολιτικής σταθερότητας, ευημερίας και ευρωπαϊκής αλληλεγγύης έστειλαν χθες από την Αθήνα, με την επίσημη ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.