ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκληρή κριτική στις πρακτικές της τρόικας από τους ευρω-ελεγκτές για την Κύπρο

11:10 - 09 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Σκληρή κριτική στις πρακτικές της τρόικας από τους ευρω-ελεγκτές για την Κύπρο
«Εξαιρετικά σκληρά μέτρα επιβλήθηκαν στην Κύπρο ως όρος προκειμένου να εξασφαλίσει ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη» διαπιστώνει ο Λιέμ Χόανγκ Νγκοκ, εκ των εισηγητών της έκθεσης που ετοιμάζει η Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο σοσιαλιστής ευρωβουλευτής θα βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο και όπως είπε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» θα συλλέξει στοιχεία για τα μέτρα που της επιβλήθηκαν, για «τον τρόπο με τον οποίο έχουν αποφασισθεί και για τις επιπτώσεις που είχαν επί της οικονομίας και της κοινωνίας των κυπρίων πολιτών».

Ανάλογες θέσεις διατυπώνει με δηλώσεις στην ίδια εφημερίδα και ο έτερος εισηγητής της Ευρωβουλής, Ότμαρ Κάρας ο οποίος υποδεικνύει πως «το πρόβλημα είναι ότι η τρόικα και κάποια άλλα εργαλεία αποτελούν προσωρινές λύσεις και δεν βασίζονται στο κοινοτικό δίκαιο».

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, «αυτά είναι διακυβερνητικά όργανα και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι να πει ξεκάθαρα: Καμιά ευρωπαϊκή απόφαση χωρίς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Καθιστά επίσης σαφές ότι το Σώμα διεκδικεί ρόλο στη λήψη αποφάσεων και προσδοκά οι ευρωπαίοι συντελεστές της τρόικας να «λογοδοτούν ενώπιον των εκλεγμένων αντιπροσώπων της κοινωνίας των ευρωπαίων πολιτών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.