ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πότε αναμένονται οι αποφάσεις για τη "Λευκή Εβδομάδα"- Αντιδρούν οι καθηγητές

17:56 - 14 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Πότε αναμένονται οι αποφάσεις για τη "Λευκή Εβδομάδα"- Αντιδρούν οι καθηγητές
Έως την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, αναμένεται να οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ημερών της «Λευκής Εβδομάδας» όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο υπουργείο Παιδείας.

«Μελετάμε την πρόταση με τη δέουσα προσοχή και σοβαρότητα και όχι αποσπασματικά. Οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα εντάσσονται μέσα στο κοινωνικό και αναπτυξιακό πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής» δήλωσε μετά την συνάντηση η κ. Κεφολογιάννη.

 

Την πρόταση για τη «Λευκή Εβδομάδα», θεσμό ο οποίος ισχύει σχεδόν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων, προκειμένου να τονωθεί ο χειμερινός τουρισμός.

 

Το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στην παροχή δύο ημερών διακοπών που θα είναι κοντά στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, έτσι ώστε να αξιοποιήσουν κατά το δοκούν την πενθήμερη ανάπαυλα. Σε κάθε περίπτωση, η «Λευκή Εβδομάδα» αναμένεται να ισχύσει μόνο για τα γυμνάσια και τα λύκεια και όχι για τα δημοτικά σχολεία. Εξάλλου, όπως δήλωσε  ο υπουργός Παιδείας «το μεγάλο ζητούμενο είναι να μη ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σε βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

 

Κατά της Λευκής Εβδομάδας έχει ταχθεί ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Σήφης Κοτσιφάκης. «Ανάρμοστο και ανεπίτρεπτο οι όποιες αποφάσεις για τις σχολικές εκδρομές να καθορίζονται από προτάσεις προς όφελος των ξενοδόχων», τονίζει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το θέμα της Λευκής Εβδομάδας'' δεν απασχολεί τόσο την Εκπαίδευση όσο τους ξενοδόχους, οι οποίοι θέλουν να κερδίσουν και σκέφθηκαν αυτό τον τρόπο». Ο ίδιος χαρακτηρίζει πρωτοφανές το να γίνεται μια εκπαιδευτική αλλαγή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Επίσης, διερωτάται ποιες οικογένειες θα πηγαίνουν για σκι,

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων, Βασίλης Τόγιας, ζήτησε η Λευκή Εβδομάδα να είναι επιδοτούμενη από το κράτος.

leuki140114

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.