ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανά ο Παπαγεωργόπουλος στο Εφετείο για την υπεξαίρεση στον Δήμο

12:19 - 16 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Ξανά ο Παπαγεωργόπουλος στο Εφετείο για την υπεξαίρεση στον Δήμο
Ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο διέκοψε για να εξετάσει τα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης.

Για την υπόθεση κατηγορούνται ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας του Δήμου Παναγιώτης Σαξώνης, σε βάρος των οποίων, πρωτόδικα, είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, στον καθένα. 

Στο εδώλιο κάθονται, επίσης, δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντιστοίχως, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι εν όψει της επαναληπτικής δίκης.

Η μεταγωγή των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε περίπου στις 9:15, με τον τέως δήμαρχο να τυγχάνει θερμής υποδοχής από υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τα δικαστήρια.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, έχοντας δώσει «δείγματα γραφής» όλο τον προηγούμενο καιρό, με επιστολές του μέσα από τη φυλακή, αναμένεται να υποστηρίξει ότι η υπεξαίρεση στον κεντρικό Δήμο ξεκίνησε προτού ο ίδιος αναλάβει τη δημαρχία.

Στο επιτελείο των συνηγόρων του έχει προστεθεί και ο Δημήτρης Τσοβόλας, ενώ στο επιτελείο του Μιχάλη Λεμούσια, από τον οποίο ο τέως δήμαρχος αναμένεται να πάρει αυτή τη φορά αποστάσεις, εντάχθηκε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.