ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“Relaunching Europe”: Από τη Θεσσαλονίκη το rebranding της Kεντροαριστεράς από τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες

01:56 - 17 Ιαν 2014 | Συνεντεύξεις
“Relaunching Europe”: Από τη Θεσσαλονίκη το rebranding της Kεντροαριστεράς από τους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες
Tο "Relaunching Europe", η πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη τις εκδηλώσεις του εν όψει των ευρωεκλογών. Χωρίς την κομματική σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ ή άλλου κόμματος ή κίνησης, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ξεκινούν το δύσκολο ταξίδι τους στην Ελλάδα την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου με μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης «Αποθήκη Γ» και θα αναζητήσει μέσα από διεξοδικό διάλογο, ιδέες και προτάσεις που να οδηγούν στην έξοδο από την κρίση.

Νέοι επιχειρηματίες, επαγγελματίες, εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, αναμένεται να λάβουν μέρος σε τραπέζι διαλόγου που θα προσφέρει τροφή για σκέψη κι έμπνευση για δράση και πολιτικές πρωτοβουλίες. Στόχος είναι να κινηθούν πέρα από τις κομματικές γραμμές, εξ' ου και οι επιλογές των ομιλητών με στόχο να ξεπεράσουν τα ασφυκτικά «δημοσκοπικά» δεδομένα του χώρου της κεντροαριστεράς.

 

Η εκδήλωση θα αποτελείται από δυο πάνελ: στο πρώτο, επιτυχημένοι Έλληνες και ξένοι σε διάφορους κλάδους θα μοιραστούν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους. Στο δεύτερο, που θα απαρτίζεται από πολιτικά πρόσωπα και ακαδημαϊκούς θα γίνει συζήτηση στη βάση των παρουσιάσεων του πρώτου πάνελ και θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα με στόχο την κατάληξη σε προτάσεις πολιτικής. Την εκδήλωση θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Προκόπης Δούκας.

pasoka170114

Σύντομες εισαγωγικές ομιλίες θα κάνουν ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Hannes Swoboda, και ο Πρόεδρος του ΠαΣοΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Την εκδήλωση θα κλείσει η ευρωβουλεύτης του ΠαΣοΚ κι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Συλβάνα Ράπτη.

 

Στο πάνελ των πολιτικών θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάνννης Μπουτάρης, ο Ευρωβουλευτής του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, Liem Hoang Ngoc και  ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ, Μιχάλης Κούτρας.

 

Καινοτόμες ιδέες και την εμπειρία τους θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων οι: Μάρκος Βερέμης (Upstream), Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου (TEDxAthens, Nest Media, Found.ation), Δημήτρης Ρηγόπουλος (Καθημερινή), Νίκος Φιλίππου (πρώην καλαθοσφαιριστής και μάνατζερ της εθνικής ομάδας), Τάσος Φλάμπουρας (Aventurine) και Melanie Ulyatt (One to One Support Services).

pasok170114 n

Τελευταία τροποποίηση στις 13:24 - 17 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.