ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για τους φακέλους με σφαίρες και απειλές σε Προβόπουλο & Πρετεντέρη

20:18 - 17 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για τους φακέλους με σφαίρες και απειλές σε Προβόπουλο & Πρετεντέρη
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την αποστολή φακέλων με σφαίρες και απειλητικά μηνύματα στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο και τον δημοσιογράφο, Γιάννη Πρετεντέρη. Την ενέργεια αυτή καταδικάζουν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της χώρας, και την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση «Λαϊκοί Τιμωροί», ενώ επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές...

Ειδικότερα, ο φάκελος στο γραφείο του κ. Προβόπουλου έφτασε μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του, και οι σφαίρες διαπιστώθηκαν στα μηχανήματα ελέγχου. Από τους άνδρες της ασφάλειας της ΤτΕ ειδοποιήθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και ο φάκελος παρελήφθη και εστάλη για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Για το θέμα διενεργείται έρευνα.

 

Ο φάκελος με παραλήπτη τον Γιάννη Πρετεντέρη εστάλη στο τηλεοπτικό κανάλι Mega, στη λεωφόρο Μεσογείων.

 

Το πρακτορείο Reuters, αφού αναφέρεται στα στοιχεία της υπόθεσης, σημειώνει ότι τρομοκρατικές ενέργειες μικρής κλίμακας είναι ιδιαίτερα συνήθεις στην Ελλάδα, ενώ υπενθυμίζει την πρόσφατη άσκηση διώξεων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Το πρακτορείο κάνει αναφορά και στην πρόσφατη επίθεση με καταιγισμό σφαιρών ενάντια στην οικία του πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα.

provopoulos170114

Το πρακτορείο Associated Press, από την πλευρά του, θυμίζει ότι ανάλογη επιστολή με αυτή των επονομαζόμενων «Λαϊκών Τιμωρών» είχε αποσταλεί μέσα στο 2013 και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, από οργάνωση η οποία ονομαζόταν «Κρητική Επανάσταση». Το AP υπογραμμίζει ότι η ενέργεια έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα παλεύει να εξέλθει της οικονομικής ύφεσης, με βίαιη μείωση εισοδημάτων και αυξήσεις φόρων προκειμένου να ανταποκριθεί στα πλάνα διάσωσής της τα οποία έχει εκπονήσει μαζί με τους δανειστές.

 

Το Γαλλικό Πρακτορείο στέκεται στην κριτική την οποία έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα ο κ. Προβόπουλος περί της εποπτείας την οποία άσκησε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ κάνει αναφορά και στις έρευνες για ενδεχόμενη εμπλοκή στην υπόθεση Τ.Τ. και της επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Αναστασίας Σακελαρίου.

 

Η γαλλική ιστοσελίδα του κινεζικού πρακτορείο Xinhua θυμίζει επίσης την πρόσφατη διαφυγή του καταδικασμένου σε ισόβια για δολοφονική τρομοκρατική δράση Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν επέστεψε ποτέ από εννεαήμερη άδεια την οποία είχε λάβει από τις φυλακές.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Την αποστολή φακέλων με σφαίρες και απειλητικά σημειώματα στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλο, και τον δημοσιογράφο Γ. Πρετεντέρη καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ.

 

Η ΝΔ καταδίκασε απερίφραστα την ενέργεια, την οποία χαρακτήρισε απόπειρα τρομοκράτησης. «Οι δράστες ματαιοπονούν εάν νομίζουν πως μπορούν να σπείρουν το φόβο και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι: Δεν θα τα καταφέρουν» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

fakeloi170114

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε απόλυτα καταδικαστέα την ενέργεια, αναφέροντας ότι «λειτουργεί αποποπροσανατολιστικά και δίνει δυνατότητες αξιοποίησής της σε όλους όσοι θέλουν να εμπεδωθεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία».

 

«Αυτοί που με μαφιόζικες πρακτικές επιχειρούν να βλάψουν τη χώρα να ξέρουν ότι δεν θα τα καταφέρουν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, όπου συμπληρώνεται ότι η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και δεν απειλείται.

 

Την αποστολή των φακέλων καταδίκασε και το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι τέτοιου είδους ύποπτες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με τις αγωνίες και τους αγώνες του λαού ενάντια στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

 

Ενέργειες σαν και αυτές δεν έχουν ως στόχο μόνο προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της οικονομίας και της δημοσιογραφίας, αλλά ολόκληρη τη κοινωνία και δεν πρέπει να περάσουν, αναφέρει η ΔΗΜΑΡ.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:33 - 17 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.