ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυτοί είναι οι νέοι επιχειρηματίες που μπαίνουν στο στόχαστρο των αρχών για τα κόκκινα δάνεια του ΤΤ- Έρχονται νέες ποινικές διώξεις

01:01 - 20 Ιαν 2014 | Συνεντεύξεις
Αυτοί είναι οι νέοι επιχειρηματίες που μπαίνουν στο στόχαστρο των αρχών για τα κόκκινα δάνεια του ΤΤ- Έρχονται νέες ποινικές διώξεις
Ντόμινο αποκαλύψεων προκαλούν οι έρευνες της εισαγγελέως Πόπης Παπανδρέου για τις δανειοδοτήσεις εκατομμυρίων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί διοικήσεων του Άγγελου Φιλιππίδη.

Μετά τις τρεις πρόσφατες περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκαν πρόσφατα ποινικές διώξεις από την εισαγγελέα Διαφθοράς (Όμιλος Γριβέα, ALAPIS και όμιλος ΔΕΜΚΟ), όπως αναφέρει το "Έθνος της Κυριακής" δεκατέσσερις ακόμα περιπτώσεις έχουν μπει στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, με παραγγελία του προέδρου της Αρχής κατά της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Νικολούδη, αναμένεται να ελεγχθούν αυτές οι περιπτώσεις ώστε να διαπιστωθεί ποιες από αυτές αποτελούν ποινικά αδικήματα.

 

Επίσης, όπως αναφέρει η "Καθημερινή" μεταξύ αυτών που ελέγχονται από την εισαγγελέα περιλαμβάνονται δάνεια τριών γνωστών ονομάτων από τον επιχειρηματικό και εφοπλιστικό κόσμο με τους ελεγχόμενους να είναι ένας Κύπριος και δύο Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν λάβει δάνεια από το ΤΤ την περίοδο 2008 – 2009.

 

Οι έρευνες της Εισαγγελίας Διαφθοράς αφορούν σε δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο χωρίς επαρκείς εγγυήσεις.

t190114

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Έθνους τις επόμενες ημέρες αναμένεται άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων σε βάρος των εμπλεκόμενων, ενώ εκτός από τους επιχειρηματίες που ευνοήθηκαν, τα νέα αδικήματα θα βαρύνουν και τον συλληφθέντα, πρώην πρόεδρο του Τ.Τ Άγγελο Φιλιππίδη και μέλη της διοίκησης που συνέπραξαν σε αυτά.

 

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής στο στόχαστρο των αρχών έχει μπει η εταιρεία Master Holdings AD με έδρα το Μαυροβούνιο και αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών, την οποία ο κ. Φιλιππίδης είχε συστήσει από κοινού με τον αναπληρωτή διευθυντή Μάριο Βαρότση.

 

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Εισαγγελία Διαφθοράς αποδεικνύουν ότι η τράπεζα χορήγησε δάνεια 104.700.000 εκατ. ευρώ μετά από αιτήματα των εταιρειών ASPEN ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ (δικαιούχος της η Σοφία Μιλτ. Τόλου), ALMOND AKINHTΩΝ ΑΕ (δικαιούχος Ευάγγελος Αποστολάτος) και EKTASIS DEVELOPMENT AE (με δικαιούχους μέλη της οικογένειας Ευθυμίου και συγκεκριμένα τους Παναγιώτη, Μαγδαληνή, Ευάγγελο και Χρήστο).

 

Όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής στην υπόθεση εμπλέκεται ο όμιλος εταιρειών "Παναγιώτης Λ. Έλληνας 2010 ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΕ" με δικαιούχο τον Λουκά Έλληνα η οποία φέρεται να αγοράζει το 2011 τα ακίνητα που ανήκαν στις τρεις εταιρείες (SPEN ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΕ , ALMOND AKINHTΩΝ ΑΕ και EKTASIS DEVELOPMENT AE) και ήταν ήδη υποθηκευμένα στο Τ.Τ. όχι με κεφάλαια του επιχειρηματία άλλα με δάνεια 70 εκατ. ευρώ από το ΤΤ και ενώ το μετοχικό τους κεφάλαια ανέρχονταν μόλις στα 60.000 ευρώ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 20 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.