ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Κόκκινος συναγερμός" στην Αντιτρομοκρατική για την επανεμφάνιση του Χ. Ξηρού- Πώς σχολιάζουν οι αρμόδιοι υπουργοί και τα κόμματα

21:17 - 20 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
"Κόκκινος συναγερμός" στην Αντιτρομοκρατική για την επανεμφάνιση του Χ. Ξηρού- Πώς σχολιάζουν οι αρμόδιοι υπουργοί και τα κόμματα
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις αρχές μετά την επανεμφάνιση του δραπέτη τρομοκράτη της 17Ν, Χριστόδουλου Ξηρού, μέσω επιστολής και βίντεο με πολλές απειλές κατά πάντων. Ο δραπέτης προαναγγέλλει ουσιαστικά νέο κύκλο βίας. Η εξέλιξη αυτή κάνει το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων.

Λιτές απαντήσεις στο μήνυνα του δραπέτη της «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού έδωσαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, τονίζοντας πως στην πράξη οι απαντήσεις θα δοθούν από τις Αρχές και τη Δικαιοσύνη.

 

"Δεν έχω κανέναν λόγο να σχολιάσω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη, και ιδιαίτερα του Χριστόδουλου Ξηρού. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Αρχές επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους να οδηγούν στις φυλακές αυτούς που πρέπει να βρίσκονται εκεί" σχολίασε ο Νίκος Δένδιας.

dendias athanasiou200114

"Οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των θεσμών", σχολίασε από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Πρόσθεσε πως η ελληνική Πολιτεία "οφείλει να θωρακίσει τους πολίτες από αυτούς που τους επιβουλεύονται" και τόνισε πως για αυτό το σκοπό "η λειτουργία Καταστήματος Κράτησης υψίστης ασφαλείας αποτελεί αναγκαίο μέτρο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας".

 

Τη φυλάκιση του Χριστόδουλου Ξηρού ζητούν με δήλωση τους η Ντόρα Μπακογιάννη και τα παιδιά της Αλεξία και Κώστας. "Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ένας αδίστακτος, στυγνός, κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος επιμένει να εκμεταλλεύεται την ηθική ανωτερότητα της Δημοκρατίας. Θα πάρει τη θέση του στη φυλακή όπου και ανήκει", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σκληρή γλώσσα από τη ΝΔ με βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ

"Η Δημοκρατία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τα παραληρήματα δολοφόνων και αδίστακτων εγκληματιών», αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, επισημαίνει ότι ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος απέναντί τους, πέρα και πάνω από κόμματα και ιδεολογίες.

 

"Γι' αυτό και επισημαίνουμε συνεχώς στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η καταδίκη στην τρομοκρατία πρέπει να είναι απόλυτη, έμπρακτη και χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις...", συνέχισε και εξήγησε ότι έμπρακτη καταδίκη θα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ αν, "εκτός από τα σημερινά κροκοδείλια δάκρυά του για το παραλήρημα Ξηρού, μάζευε το επίσημο όργανό του, την Αυγή, που ζητούσε την αποφυλάκισή του, και αν απομόνωνε πολιτικά τους βουλευτές του που μιλούν για "πολιτικό υπόβαθρο" στη δράση της 17Ν".

 

"Έμπρακτη καταδίκη θα ήταν", πρόσθεσε, "αν διέγραφε όσα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξαν στα δικαστήρια και υποστηρίζουν σε εκδηλώσεις τη δράση του Χριστόδουλου Ξηρού και κυρίως, σημείωσε, όσους χρησιμοποιούν ίδια γλώσσα και ίδια «επιχειρήματα» με τον Ξηρό, χωρίς να αντιλαμβάνονται το επικίνδυνο παιχνίδι τους με τη φωτιά και τη Δημοκρατία. Αντί γι' αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ διαγράφει όσους του επισημαίνουν τα αυτονόητα, ακόμα και αν είναι στελέχη του! Ελπίζουμε να αλλάξει!", συμπλήρωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

antitromo200114

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση κατά του Χριστόδουλου Ξηρού εξαπολύει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας ότι ο αυτόκλητος "υπερασπιστής" των "λαϊκών συμφερόντων Χριστόδουλος Ξηρός είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτήν καθώς και στην ανάγκη διαρκούς διεύρυνσής της.

 

"Η δράση τέτοιων «τιμωρών», ερήμην πάντα των μαζικών αγώνων", προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας που αξιοποιείται από τις κατεστημένες δυνάμεις για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες. "Τέτοιου είδους ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για προβοκάτσιες, ούτε για μικροπολιτική εκμετάλλευση. Η δημοκρατία και οι αγώνες για την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη θα δικαιωθούν, ο λαός μας θα νικήσει", προσθέτει η Κουμουνδούρου.

 

Με την κατηγορηματική και περιεκτική αναφορά ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν συνδιαλέγεται με δολοφόνους", σχολίασαν πηγές της Χαρ. Τρικούπη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού.

 

"Οι προβοκάτορες της 17Ν και οι ενέργειές τους όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με την πάλη του λαού αλλά αξιοποιούνται για τη συκοφαντία της. Εδώ και δεκαετίες παίζουν το ρόλο των πιο αντιδραστικών υπηρεσιών και μηχανισμών – ντόπιων και ξένων – προκειμένου να ενισχύεται η κρατική καταστολή και η τρομοκρατία σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος", υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:35 - 20 Ιαν 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.