ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επισκόπηση Τύπου

11:00 - 22 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Επισκόπηση Τύπου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αλτ στο δρόμο για χρέη!

Η εφημερίδα γράφει ότι "μια τροχαία παράβαση ή ένας τυχαίος έλεγχος της τροχαίας μπορεί να οδηγήσει και στο Αυτόφωρο, αν ο πολίτης τυγχάνει να χρωστάει στην Εφορία. Η τελευταία δείχνει τα δόντια της και συνεργάζεται πλέον στενά με την Αστυνομία, προκειμένου να συλλαμβάνονται χρεώστες του Δημοσίου και ειδικά όσοι χρωστούν πάνω από 5.000 ευρώ, κάτι που, σύμφωνα με τον νόμο, θεωρείται ποινικό αδίκημα και οδηγεί στο Αυτόφωρο".

ΕΘΝΟΣ: Ο εμφύλιος της τρομοκρατίας

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μαίνεται ο πόλεμος στους κόλπους της τρομοκρατίας. Η επιστολή Γιωτόπουλου, με την οποία ο «Λάμπρος» της «17 Νοέμβρη» καταφέρεται με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του φυγάδα Χριστόδουλου Ξηρού, αποτελεί ακόμα ένα επεισόδιο στη σύγκρουση που συνεχίζεται από την εποχή της εξάρθρωσης της οργάνωσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ρώσοι σαμάνοι: Ο νέος πόλεμος θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2014

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλα δημοσιογραφικά μέσα (Financial Times, Pravda) συγκρίνουν την οικονομική κρίση με το κραχ του 1929 που οδήγησε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το 1939".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αυξήσεις έως 30% στους ένστολους μέσω του ΣτΕ

Η εφημερίδα γράφει ότι "αυξήσεις από 3% έως και 25% στους βασικούς μισθούς και από 10% έως και 37% στα επιδόματα των εν ενεργεία στρατιωτικών, αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών θα πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο εάν επιβεβαιωθεί ότι με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές του «μνημονιακού» νόμου 4093/2012, οι οποίες επιβλήθηκαν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Η διαφθορά μένει ...οι κυβερνήσεις πέφτουν

Σύμφωνα με την εφημερίδα "λόγια χωρίς ουσία και αντίκρισμα αποδεικνύονται οι κυβερνητικές εξαγγελίες για πάταξη των φαινομένων σήψης στη Δημόσια Διοίκηση, όπως καταδεικνύεται και από τα όσα ανέφερε ο γενικός επιθεωρητής της Λέανδρος Ρακιντζής χθες στη Βουλή. Το Δημόσιο εξακολουθεί να είναι ανεξέλεγκτο πεδίο διαφθοράς, ενώ αποδεικνύονται επικοινωνιακά πυροτεχνήματα, για εύκολο αλλά πρόσκαιρο εντυπωσιασμό, οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων για ύπαρξη επτά χιλιάδων επίορκων δημοσίων υπαλλήλων".

ΕΣΤΙΑ: Οι Ελληνες θύματα του κρατισμού

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η συντριπτική πλειονότης των Ελλήνων πολιτών επιρρίπτουν την ευθύνη για την παρούσα κρίση στον «τρισκατάρατο» καπιταλισμό. Αυτός φταίει για όλα. Και προς αντιμετώπιση της κρίσεως ζητείται περισσότερος σοσιαλισμός. Ητοι περισσότερο κοινωνικό κράτος, περισσότερες δημόσιες δαπάνες, επομένως και περισσότεροι φόροι. Αυτή είναι η κρατούσα αντίληψις στην χώρα μας".

Η ΑΥΓΗ: Χάνουν τους τρομοκράτες ...«πιάνουν» τον ΣΥΡΙΖΑ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προδήλως κακοστημένο παιχνίδι του Μαξίμου και της Ν.Δ. με την τρομοκρατία, με φόντο τα αδιέξοδα στην οικονομία και την καθίζηση στις δημοσκοπήσεις εν όψει εκλογών. Δεκαπέντε ημέρες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Χρ. Ξηρού «κάτω από τα μάτια» της αντιτρομοκρατικής και κατόπιν αδείας από τις φυλακές, η κυβέρνηση αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της για τις «παραλείψεις» και επιλέγει να δείχνει προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ισχυρό προβάδισμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το σταθερό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει το σημερινό -δεύτερο- τμήμα της έρευνας της Public Issue για την «Εφ. Συν.». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρατά την πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΑσπίδα ΣτΕ μόνο στον σκληρό πυρήνα του Δημοσίου

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "συνταγματικές κρίθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι περικοπές σε επιδόματα και μισθούς που επιβλήθηκαν σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο".

Ο ΛΟΓΟΣ: Φέσι στην κυβέρνηση

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, σχεδόν ομόφωνα -σύμφωνα με πληροφορίες- έκρινε ότι οι περικοπές των αποδοχών των ενστόλων όλων των Σωμάτων (στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών, πυροσβεστών, κλπ), που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012, είναι αντισυνταγματικές από την εν λόγω ημερομηνία έως και σήμερα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αντιπαραθέσεις... και κοροϊδία για τους λαούς

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις στην ΕΕ σχετικά με το ρόλο της τρόικας και τα μνημόνια, που ταυτόχρονα αξιοποιούνται με στόχο τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και τον εξωραϊσμό των θεσμών της ΕΕ".

ΤΑ ΝΕΑ: Κερδισμένοι οι ένστολοι... και χαμένοι όλοι άλλοι

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αναδρομική επιστροφή των μισθολογικών περικοπών που τους επεβλήθησαν μέχρι τελευταίου ευρώ δικαιούνται οι ένστολοι, σύμφωνα με πληροφορίες για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Καμία τύχη δεν προβλέπεται να έχουν -παρά τις περί του αντιθέτου εκτιμήσεις, ακόμα και από στελέχη του οικονομικού επιτελείου- οι προσφυγές στο ΣτΕ κατά των μνημονιακών περικοπών στα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου".

Kontranews: Ποιοι τρέμουν τον Γερμανό

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αν μιλήσει ο Πάνος θα γίνει πολιτικός σεισμός. Κατηγορείται ότι άρπαξε 93.000.000 ευρώ για αντισταθμιστικά, ότι έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, για μίζες, για υποβρύχια και τορπίλες και για το σκάνδαλο με την Cosmote".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Νέο σήμα κινδύνου για την κτηματαγορά

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο κραχ στις τιμές των κατοικιών του 2014, προβλέπει έκθεση του διεθνούς οίκου αξιολόγησης Fitch, ο οποίος εκτιμά ότι η κρίση στην ελληνική κτηματαγορά θα συνεχιστεί μέχρι το 2015, οπότε και θα υπάρξει σχετική σταθεροποίηση".

H ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΒιβλία-στοιχεία με νέες φορολογικές διαδικασίες

Η εφημερίδα τονίζει ότι "χιλιάδες επιχειρήσεις και επιτηδευματίες μπορούν να εκδίδουν από την 1η Ιανουαρίου αθεώρητες χειρόγραφες αποδείξεις, ενώ ακόμη και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν τη δυνατότητα να εκδίδουν αποδείξεις με φορολογικές ταμειακές μηχανές".

ΚΕΡΔΟΣ: Εισηγήσεις για τη διόρθωση του ποινολογίου της εφορίας

Η εφημερίδα γράφει ότι "προτού προλάβει να τεθεί καλά καλά σε εφαρμογή ο νέος κώδικας συναλλαγών, δεύτερες σκέψεις του υπουργείου Οικονομικών οδηγούν στην επανεξέταση του αυστηρού ποινολογίου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν στην αγορά οι εξοντωτικές ποινές του".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.