ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταγγελίες σοκ από τους επιζώντες στο Φαρμακονήσι

18:31 - 25 Ιαν 2014 | Συνεντεύξεις
Καταγγελίες σοκ από τους επιζώντες στο Φαρμακονήσι
Έκθετες αφήνουν την κυβέρνηση και τις αρχές οι μαρτυρίες των επιζώντων του ναυαγίου στο Φαρμακονήσι, οι οποίοι προχώρησαν σε σοβαρές καταγγελίες εναντίον του Λιμενικού.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στην πλατεία Συντάγματος το Σάββατο το μεσημέρι, οι μετανάστες έκαναν λόγο για άσκηση σωματικής βίας από τη μεριά των λιμενικών, προκαλώντας τους ιθύνοντες να τους υποβάλλουν σε ιατροδικαστικές εξετάσεις προκειμένου να αποδείξουν τα λεγόμενα τους.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, οι οποίοι έφτασαν στον Πειραιά το πρωί της Πέμπτης, οι λιμενικοί προσπαθούσαν να τραβήξουν το αλιευτικό προς την Τουρκία, ωστόσο λόγω των καιρικών συνθηκών και του πανικού που επικρατούσε, μερικοί από τους μετανάστες βούτηξαν στη θάλασσα.

Τελικά, τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν, και οι μετανάστες που προσπαθούσαν να σωθούν επιβιβαζόμενοι στο πλοίο του λιμενικού δέχτηκαν κλωτσιές.

Σύμφωνα με μαρτυρία ενός διασωθέντα, ένας λιμενικός έβαλε το όπλο του στο λαιμό ενός μετανάστη, βρίζοντας τον άσχημα.

 
Μάλιστα οι διασωθέντες, ζήτησαν από τους άνδρες του λιμενικού να τους κοιτάξουν στα μάτια και να τους πουν ότι λένε ψέμματα.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα από αντιφασιστικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι επίσημες καταθέσεις των διασωθέντων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ναυτιλίας και η αστυνομία βρίσκονται σε πολύ διαφορετικό μήκος κύματος, καθώς παρουσιάζουν τους μετανάστες να «ευχαριστούν» τις αρχές που τους έσωσαν.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν καταγγελίες για σύλληψη ενός εκ των μεταναστών που έχασε στο ναυάγιο τρία μέλη της οικογένειας του,  και παρά το γεγονός πως έφερε πάνω του όλα τα απαραίτητα χαρτιά.
Τελευταία τροποποίηση στις 18:42 - 25 Ιαν 2014

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.