ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάτη μαμούθ στο ΙΚΑ: Εργοδότες "λησμόνησαν" να πληρώσουν εισφορές 1, 2 δισ. ευρώ

01:01 - 27 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Απάτη μαμούθ στο ΙΚΑ: Εργοδότες "λησμόνησαν" να πληρώσουν εισφορές 1, 2 δισ. ευρώ
Απάτη που στοίχισε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ αποκαλύφθηκε από τους αναδρομικούς ελέγχους του Ταμείου, καθώς εργοδότες δήλωναν εισφορές που είχαν «ξεχάσει» να πληρώσουν.

Σύμφωναα με το Έθνος της Κυριακής, από τον αναδρομικό έλεγχο προέκυψε πως μόνο τον Οκτώβριο οι απώλειες του ΙΚΑ από μη καταβολή εισφορών που είχαν δηλωθεί έφτασαν στα 100,5 εκατ. ευρώ.

Ήδη οι πρώτες επιχειρήσεις λαμβάνουν τα σχετικά ειδοποιητήρια και οι εργοδότες που δεν φροντίσουν για την εξόφληση των οφειλών τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο νόμος προβλέπει μηνιαία υποβολή Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων και έλεγχο εισφορών. Κάτι που όμως δεν γινόταν στην πράξη, με αποτέλεσμα να παρέμβει το υπουργείο Εργασίας.

Πλέον καθιερώθηκε ο μηχανογραφικός έλεγχος σύγκρισης των δηλωμένων εισφορών με εκείνες που καταβάλλονται, μέσα μάλιστα σε ένα μήνα από την υποβολή των πρώτων.

Σε αυτή τη φάση περνούν από «κόσκινο» τα στοιχεία για τις εισφορές που έπρεπε να καταβληθούν το καλοκαίρι, ενώ σταδιακά ο έλεγχος θα προχωρήσει σε προηγούμενους μήνες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.