ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεφαλονιά: Τι λένε οι σεισμολόγοι

11:05 - 28 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Κεφαλονιά: Τι λένε οι σεισμολόγοι
Για το διάστημα που θα διαρκέσει η σεισμική ακολουθία στην Κεφαλονιά συμφωνούν οι έλληνες σεισμολόγοι, που εκτιμούν πάντως ότι ο σεισμός της Κυριακής ήταν ο κύριος.

Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι οι σεισμός της Κυριακής στην Κεφαλονιά ήταν ο κύριος σεισμός, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, προσθέτοντας ότι η μετασεισμική ακολουθία θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες και θα περιλαμβάνει και αρκετούς ισχυρούς μετασεισμούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι δηλώσεις του διευθυντή Ερευνών του Γεωδυνακικού Ινστιτούτου Γεράσιμου Παπαδόπουλου, ο οποίος ανέφερε ότι αύριο θα είναι σε θέση οι επιστήμονες να πουν με βεβαιότητα αν ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ της Κυριακης ήταν ο κύριος. Πάντως, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι με βάση την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας όλα συνηγορούν στο ότι ήταν ο κύριος. 

Ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας, που βρίσκεται στην Κεφαλονιά, δηλωσε ότι η μετασεισμική ακολουθία θα είναι μακρά και αρκετά πλούσια, αλλά δεν θα καταγραφούν μεγάλα μεγέθη σεισμών. Συγκεκριμένα εκτίμησε πως «δεν θα ξεπεράσουν οι δονήσεις τα 5,4 Ρίχτερ». 

Αναφερόμενος στους ελέγχους των μηχανικών, ο κ. Λέκκας είπε πως μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί δημόσια κτήρια και 140 ιδιωτικές κατοικίες και στα μισά από αυτά τα οικήματα εντοπίστηκε κάποιο πρόβλημα μικρό ή μεγάλο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.