ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Υγείας: Αφουγκράζεται… την ανάγκη για ρύθμιση των studio του αγοραίου έρωτα

13:26 - 29 Ιαν 2014 | Ειδήσεις
Την πρόθεση να αναθεωρήσει το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των οίκων ανοχής εξέφρασε η Υφυπουργός Υγείας, Ζ. Μακρή μετά τη συνάντηση, που είχε με τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, για τον αντικαπνιστικό νόμο.
 «Το επόμενο θέμα στο οποίο θα συνεργαστούμε  αφορά στην τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους οίκους ανοχής» δήλωσε χαρακτηριστικά. Το όλο πλαίσιο δεν μπορεί να ρυθμίσει την «αγορά» εντείνοντας προβλήματα δημόσιας, εγκληματικότητας, trafficking, ακόμα και φοροδιαφυγής… Είναι ενδεικτικό ότι  στη Θεσσαλονίκη από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη είχε κατατεθεί το 2011 πρόταση για διαμόρφωση στη Δυτική Θεσσαλονίκη ειδικής red light zone κατά τα πρότυπα του Άμστερνταμ, που ωστόσο συνάντησε αντιδράσεις.  Τα προβλήματα πάντως κι εκεί συνεχίζονται καθώς μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2013 στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας αντιδημαρχίας, σφραγίστηκαν και επανασφραγίστηκαν 104 οίκοι ανοχής.

Έκρηξη των …. studio

Στην Αθήνα αντίστοιχα και μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα, καθώς σε πολλές γειτονιές ξεφυτρώνουν … studio όχι …. ηχογράφησης, αλλά αγοραίου έρωτα. Σαφώς και δεν υπάρχει καταγραφή όλων αυτών, που ειδικά σε περιοχές του ευρύτερου κέντρου έχουν πυκνώσει, δίνοντας ένα… εναλλακτικό χρώμα σε κατά τα άλλα σκοτεινές ζώνες.  Πρόσφατα αναφέρθηκε σε εκδήλωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι εκτός νόμου λειτουργεί η συντριπτική πλειοψηφία των οίκων ανοχής και των ιερόδουλων, αφού από τους 450 οίκους ανοχής  που λειτουργούν σε Αθήνα και Πειραιά μόλις τα 7 με 10 είναι νόμιμα. Σαφώς βέβαια και τα νούμερα δεν είναι αντιπροσωπευτικά της πραγματικότητας…
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.