ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεισμό 7 ρίχτερ στην Κεφαλονιά την επόμενη δεκαετία, αναμένει ο Β. Παπαζάχος- Μεγάλη η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού στο νησί

22:26 - 03 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Σεισμό 7 ρίχτερ στην Κεφαλονιά την επόμενη δεκαετία, αναμένει ο Β. Παπαζάχος- Μεγάλη η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού στο νησί
Σεισμό 7 Ρίχτερ αναμένει μέσα στην επόμενη 10ετία στην Κεφαλονιά ο καθηγητής Βασίλης Παπαζάχος όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. "Η μεσοπρόθεσμη πρόβλεψή μου αυτό λέει", πρόσθεσε ο κ. Παπαζάχος, διευκρινίζοντας ότι οι σεισμοί στο νησί είναι δύο διαφορετικοί, που προήλθαν από δύο διαφορετικά σημεία του ίδιου ρήγματος. Ο καθηγητής κάλεσε τον κόσμο να μην μπει στα σπίτια του αν δεν το επιτρέψουν οι μηχανικοί.

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται κλιμάκιο υπουργών, βουλευτών, γενικοί γραμματείς υπουργείων, αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και κλιμάκια του στρατού. Πιο συγκεκριμένα, στο νησί βρίσκονται ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, οι βουλευτές της Ν.Δ., Θ. Μπούρας, Σ. Βούλτεψη, Δ. Τζουμάνης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Π. Γεωργιάδης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στρ. Σιμόπουλος, οι οποίοι με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, θα συντονίσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να επανέλθει πάλι η Κεφαλονιά στους κανονικούς ρυθμούς ζωής.

kefaloni030214

Εν τω μεταξύ, άλλο ένα αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη στην Κεφαλονιά μεταφέροντας επιπλέον σκηνές και είδη πρώτης ανάγκης.
Το ίδιο αεροσκάφος μετέφερε άνδρες της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να εξετάσουν τη μορφολογία του βυθού κοντά στην προβλήτα του λιμανιού του Αργοστολίου προκειμένου να καταστεί ασφαλής η προσέγγιση και η πρόσδεση των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που έχουν φθάσει στο νησί. Πρόκειται για το αρματαγωγό «Χίος» και το πλοίο γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς».

 

Επίσης, το αρματαγωγό «Ικαρία» μεταφέρει στο νησί διάφορα απαραίτητα μηχανήματα, οχήματα, κινητά μαγειρεία εκστρατείας υδροφόρες, χημικές τουαλέτες, ένα βυτιοφόρο 4500 λίτρων και ένα όχημα επικοινωνιών. Τη Δευτέρα έφθασαν στην Κεφαλονιά 2 μοίρες αλεξιπτωτιστών, 8 στρατιωτικοί γιατροί, 3 γιατροί της 6ης Υγειονομικής Υπηρεσίας, και κλιμάκιο της μονάδας του Μηχανικού του στρατού, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται 80 μηχανικοί της ΕΑΣ.

 

Σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση, αναμένεται να φθάσει ένα κρουαζιερόπλοιο για να φιλοξενήσει τους σεισμόπληκτους. Το κρουαζιερόπλοιο, είναι χωρητικότητας 900 κλινών ενώ θα παρέχεται φαγητό. Το νέο καράβι θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι του Αργοστολίου καθώς είναι ο μοναδικός λιμένας του νησιού που μπορεί να το υποδεχτεί. Στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", που είναι μια εβδομάδα τώρα στο λιμάνι του Αργοστολίου, υπάρχουν διαθέσιμες για απόψε 250 κλίνες.

kefalonia030214

Ο καιρός στην Κεφαλονιά είναι πολύ κακός, με τσουχτερό κρύο και πολύ δυνατούς ανέμους, φαινόμενα που κάνουν την ζωή των σεισμόπληκτων ακόμα πιο δύσκολη. Ο επαρχιακός δρόμος Αργοστολίου - Ληξουρίου παραμένει κλειστός καθώς οι πτώσεις ογκόλιθων αλλά και οι κατολισθήσεις απαγορεύουν την διέλευση των οχημάτων, με εξαίρεση τα οχήματα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και το νησί είναι κομμένο στα δύο.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:25 - 04 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.