ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θερμή υποδοχή του Γιάννη Σγουρού στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου

12:20 - 05 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Θερμή υποδοχή του Γιάννη Σγουρού στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου
Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. κ. Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες της Ιεράς Συνόδου, στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης και ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος είχαν την ευκαιρία να επιθεωρήσουν τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο κτήριο της Ιεράς Συνόδου, οι οποίες περιλαμβάνουν την ανακαίνιση του κτηρίου και τη στατική του ενίσχυση, με την παράλληλη δημιουργία σύγχρονης βιβλιοθήκης – μουσείου, όπου ιστορικά κειμήλια της Εκκλησίας θα εκτίθενται στο κοινό.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκ. Ευρώ, που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε έξι μήνες.

Ο κ. Σγουρός, αφού δέχτηκε τις ευχαριστίες του Μακαριότατου και των Μητροπολιτών, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη γρήγορη και απρόσκοπτη εξέλιξη των εργασιών, δήλωσε: «Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της Εκκλησίας μας για συνδρομή στην υλοποίηση αυτού του έργου, με στόχο αφενός τη σεισμική θωράκιση του κτηρίου της Ιεράς Συνόδου και ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός σύγχρονου πολιτιστικού χώρου μέσα στις εγκαταστάσεις της.

Από την πλευρά μας, ζητούμε τη συνδρομή της Πολιτείας για τη μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών που θα επιτρέψουν στην Περιφέρεια να προσφέρει στην Εκκλησία και στους πολίτες τις υπηρεσίες της με ακόμα πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο.

Περιφέρεια και Εκκλησία έχουν υποχρέωση να στηρίζουν τον πολίτη, ιδιαίτερα σε αυτήν την περίοδο της βαθειάς κοινωνικής κρίσης και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε με επιτυχία συνεργαστεί και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για τη δημιουργία έργων κοινωνικής πρόνοιας και στήριξης των ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.