ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

100.000 άνδρες των δυνάμεων της τάξης θα εγγυηθούν την ασφάλεια του Μουντιάλ στη Βραζιλία

11:20 - 07 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
100.000 άνδρες των δυνάμεων της τάξης θα εγγυηθούν την ασφάλεια του Μουντιάλ στη Βραζιλία
Συνολικά 100.000 άνδρες των δυνάμεων της τάξης θα αναπτυχθούν στη Βραζιλία από της 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου για την ασφάλεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει δυνάμεις της αστυνομίας, της στρατονομίας, της τροχαίας και της Εθνικής Δύναμης, ενός επίλεκτου σώματος που θα μπορεί να παρέμβει σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος για τις μεγάλες διοργανώσεις Αντρέι Ροντρίγκες άρχισε αυτήν την εβδομάδα περιοδεία στις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματα των τοπικών αρχών για την εγγύηση της ασφάλειας, τα οποία στη συνέχεια θα σταλούν στην πρόεδρο Ντίλμα Ρούσεφ για την τελική επεξεργασία της κατάρτισης ενός προγράμματος.

Ο Ροντρίγκες υπενθύμισε ότι η ασφάλεια περιλαμβάνει 15 μεγάλα θέματα που αρχίζουν από την τρομοκρατική απειλή και καταλήγουν στην ασφάλεια των γηπέδων και των αντιπροσωπειών, την παρακολούθηση βίαιων οπαδών και τον έλεγχο των διαδηλώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα συγκλονίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο από ένα πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας,. Οι διαδηλωτές ζητούσαν τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών, ενώ κατήγγειλαν τη διαφθορά και τις υπέρογκες δημόσιες δαπάνες για τη διοργάνωση του Μουντιάλ.

Οι αρχές προετοιμάζονται για νέες διαδηλώσεις κατά της διοργάνωσης.

Το βράδυ της Δευτέρας υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομία στη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας για την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα λεωφορεία στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.