ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιουν μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ

13:09 - 07 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πραγματοποιουν μέλη της ΠΟΕ - ΟΤΑ
Με πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συνεχίζεται η σημερινή κινητοποίηση δημοτικών υπαλλήλων, δημοτικών αστυνομικών και εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η οδός Σταδίου. 

Νωρίτερα επικράτησε ένταση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικάζονται οι προσφυγές τους, όταν οι περίπου 1.000 διαδηλωτές έκλεισαν την Πανεπιστημίου.

Οι άνδρες των ΜΑΤ επιχείρησαν να τους απωθήσουν, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ ακολούθησαν αντεγκλήσεις και σπρωξίματα. 

Η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δεχθεί σήμερα στο γραφείο του αντιπροσωπεία της, δεδομένου ότι στις 22 Μαρτίου «λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν».

Η ΠΟΕ - ΟΤΑ καταγγέλλει ότι ο νόμος 4172/2013 «απολύει μέσω διαθεσιμότητας και δήθεν αξιολόγησης χιλιάδες εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και τους δημοτικούς αστυνομικούς, διαλύει υπηρεσίες στους ΟΤΑ εξυπηρετώντας το σχέδιο εκχώρησής τους σε ιδιώτες και εν τέλει επιβαρύνει τους πολίτες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.