ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Που «ποντάρουν» σήμερα οι τράπεζες;

Σχόλια και εκτιμήσεις των μεγάλων τραπεζών για την πορεία των βασικών ισοτιμιών.

RBC: Δε βλέπει το AUD/NZD να κινείται προς το parity και παρά τις πωλήσεις στο 1,05 θεωρεί ότι η ιοτιμία θα ξαναδοκιμάσει τα επίπεδα του 1,11/1,12 τους προσεχείς μήνες. Η θέση που παίρνει είναι long AUD/NZD δεδομένου ότι αναμένει η RBA να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια για το υπόλοιπο έτος ενώ η RBNZ αναμένεται να τα αυξήσει.Ταυτόχρονα την RBA δε φαίνεται να την ανησυχεί ένα ισχυρό AUD και παρόλο που και οι δύο χώρες επηρεάζονται από τις εμπορικές τους συναλλαγές με την Κίνα και ωφελούνται από την ανάπτυξή της, αναμένεται η συσχέτιση των εξαγωγικών τιμών με τις εισαγωγικές τιμές της Αυστραλία να μειωθεί λιγότερο από ότι της Ν.Ζηλανδίας

Morgan Stanley: Η ΕΚΤ καθυστέρησε τις όποιες κινήσεις μέχρι τη συνεδρίαση του Μαρτίου τουλάχιστον, οπότε θα έχουν διαμορφωθεί και οι συνθήκες για μια μείωση των επιτοκίων όπως θεωρεί η τράπεζα.Η διόρθωση στο EUR/USD που έλαβε χώρα μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ δίνει νέες ευκαιρίες για πωλήσεις με την αποτυχία διάσπασης του ΚΜΟ 50 ημερών στο 1,3650 να υποστηρίζει την καθοδική τάση.Διάσπαση του 1,3540 θα δώσει χώρο για κινήσεις μέχρι τα επίπεδα του 1,3400 και 1,3300.

Barclays: Η αύξηση των αποδόσεων στα 10ετή αμερικανικά ομόλογα σε συνδυασμό με τα κέρδη που σημείωσε ο Nikkei στηρίζουν τις κινήσεις στα ζεύγη του γεν.Αν και είναι πολύ νωρίς για να θεωρήσουμε ότι η διόρθωση έχει τελειώσει, η τράπεζα περιμένει βραχυπρόθεσμα το γεν να αποδυναμωθεί.Με το USD/JPY τώρα στο 102,15 και το EUR/JPY στο 138,55 η τράπεζα θεωρεί ότι οι κινήσεις θα περιοριστούν μέχρι το 102,80 και 140,50 αντίστοιχα.

Μακροοικονομικά σχόλια επενδυτικών τραπεζών και συμβούλων

Barclays: Παρά το γεγονός ότι η ισοτιμία EUR/USD κατέγραψε σημαντικά κέρδη την Πέμπτη, η Barclays παραμένει ουδέτερη εν αναμονή των NFPs. Τα 1,3655 αποτελούν σημαντική αντίσταση και σε περίτπωση διάσπασης ο στόχος είναι στα 1,3740.

HSBC: Η απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου για το μηχανισμό OMT της ΕΚΤ θα μπορούσε να προκαλέσει πιέσεις στο ευρώ.

Monument Securities: Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι οι αγορές δίνουν τόσο μεγάλη σημασία στα σημερινά NFPs, δεδομένου ότι σε αυτά θα υπάρχουν και στοιχεία από το διάστημα όπου υπήρξαν πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες.

Τι συζητιέται στα dealing rooms

NOK/SEK: Η τρέχουσα εβδομάδα δείχνει ότι θα μπορούσε να προκαλέσει μια αντιστροφή στην ισοτιμία. Η πτώση στα χαμηλά 10 ετών 1,0344 απορρίφθηκε με τους αγοραστές να επιστρέφουν και με το μεγάλο στόχο να είναι στα 1,0575.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.