ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσοχοΐδης: Φθηνότερα διόδια και για τα εξοχικά στον Ωρωπό και τη ΒΑ Αττική- Τι θα ισχύσει για τους μόνιμους κατοίκους

10:55 - 11 Φεβ 2014 | Ειδήσεις
Χρυσοχοΐδης: Φθηνότερα διόδια και για τα εξοχικά στον Ωρωπό και τη ΒΑ Αττική- Τι θα ισχύσει για τους μόνιμους κατοίκους
Εκτός από τους μόνιμους κατοίκους, φθηνότερα διόδια θα πληρώνουν και οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών στον Ωρωπό και την ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τις αντιδράσεις για τις αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός έχει ήδη ανακοινώσει ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού θα μπορούν, χρησιμοποιώντας τους ηλεκτρονικούς πομποδέκτες, να πληρώνουν στα διόδια Αφιδνών την παλαιά τιμή.

Όπως δήλωσε την Τρίτη, στον Σκάι, προϋπόθεση είναι να πάρουν οι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών βεβαιώσεις από τους Δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με την περιοχή, όπως συμβαίνει και με τους μόνιμους κατοίκους του Δήμου Ωρωπού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης διευκρίνισε ότι οι αυξήσεις στα διόδια είναι αυτές που προβλέπονται στην αρχική σύμβαση παραχώρησης του 2007 και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στις Αφίδνες, είχαν καθυστερήσει να επιβληθούν.
http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/2013/10/diodia_aftodioikisi.gr_.jpg
Επίσης, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή Ωρωπού ότι αντί να σπεύσει να δώσει τις βεβαιώσεις στους δημότες για να μην πληρώνουν τα αυξημένα διόδια, ξεσηκώνει τον κόσμο σε κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός Υποδομών παραδέχτηκε ότι πράγματι οι αυτοκινητόδρομοι είναι ακριβοί αλλά δεν μπορούν να κατασκευαστούν αλλιώς. Το λογικό είναι, είπε, να πληρώνουν οι χρήστες τους και όχι να χρηματοδοτούνται τα έργα από τον κρατικό προϋπολογισμό, διαφορετικά θα πρέπει να πάμε σε νέες οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων. 

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το κόστος κατασκευής ανά χιλιόμετρο είναι φθηνότερο κατά 25% στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ το κόστος των διοδίων ανά χιλιόμετρο έχει καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα 4 λεπτά συν ΦΠΑ.

Τι θα ισχύσει για τους μόνιμους κατοίκους

Τη διατήρηση στα ίδια επίπεδα του αντιτίμου στον σταθμό διοδίων Αφιδνών για τους δημότες Ωρωπού, με το ειδικό πρόγραμμα Fast Pass Oropos, ανακοίνωσε η κοινοπραξία Νέα Οδός. Όπως διευκρινίζει η κοινοπραξία, αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους Ωρωπού και μέσω του ειδικού προγράμματος Fast Pass Oropos, τα οχήματα κατηγορίας 2 των μόνιμων κατοίκων, θα πληρώνουν στον σταθμό διοδίων Αφιδνών, με χρήση του ηλεκτρονικού πομποδέκτη Fast Pass 2,10 ευρώ ανά διέλευση. Δηλαδή, η τιμή του διοδίου θα είναι ακριβώς στο επίπεδο που ήταν πριν από τις αυξήσεις.

 

Η διαδικασία εγγραφής των μόνιμων κατοίκων στο ειδικό εκπτωτικό πρόγραμμα Fast Pass Oropos, θα πραγματοποιείται μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του δήμου Ωρωπού, στα οποία θα βρίσκονται υπάλληλοι της Νέας Οδού για να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους.Η ημερομηνία έναρξης υποβολής δικαιολογητικών είναι η Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου και η ημερομηνία ενεργοποιήσεως του προγράμματος Fast Pass Oropos είναι η Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.
Τα έγγραφα που οφείλουν να προσκομίσουν οι μόνιμοι κάτοικοι Ωρωπού είναι τα εξής:

  • Αίτηση εγγραφής στο πρόγραμμα Fast Pass Oropos. Η αίτηση αυτή παραλαμβάνεται στα ΚΕΠ από τους μόνιμους κατοίκους, αλλά θα βρίσκεται αναρτημένη και στην ιστοσελίδα www.fastpass.gr,
  • Υπεύθυνη δήλωση Ν. 1599/1986 στην οποία θα δηλώνεται ότι η αναγραφόμενη κατοικία του αιτούντος αποτελεί κύρια κατοικία αυτού και ευρίσκεται εντός των ορίων του δήμου Ωρωπού,
  • Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους, εκ του οποίου θα προκύπτει ως κύρια κατοικία ο δήμος Ωρωπού,
  • Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, κατηγορίας 2, που ανήκει στον αιτούντα μόνιμο κάτοικο, και
  • Βεβαίωση του δήμου Ωρωπού ότι ο αιτών είναι μόνιμος κάτοικός του.

Με την προσκόμιση των παραπάνω εγγράφων στα ΚΕΠ, οι μόνιμοι κάτοικοι Ωρωπού θα έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εγγραφής και θα παραλαμβάνουν τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη Fast Pass, μέσω κούριερ, χωρίς καμία επιβάρυνση, στη διεύθυνση που θα έχουν δηλώσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:34 - 11 Φεβ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.